Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

Gyurcsányt szidta a Hvg-interjúban Magyar Péter, majd a cikk megjelenése után kihúzatta

2024. május 25. 13:32

A Hvg meg ki is húzta.

2024. május 25. 13:32
null

Nyitókép: saját montázs / Földházi Árpád és Mátrai Dávid, Mandiner

A Media1 olvasója különös változtatásokra lett figyelmes az eredetileg a hvg hetilapban, majd a hvg internetes oldalán is megjelent, Magyar Péterrel készült exkluzív interjú szövegét illetően a 2006-os budapesti zavargásokkal kapcsolatban.

A két szöveg ugyanis nem teljesen volt egyforma. A portál ezért felkereste a Hvg-t, hogy megkérdezzék, mi az oka annak, hogy az interjú egyik fontos részét utólag ilyen jelentősen megváltoztatták.

A Hvg hetilap és eredetileg a Hvg360 a Magyar Péterrel készített interjúnak azt a változatát közölte, amelyet a politikus, illetve a stábja ellenőrzött és megfelelőnek talált. 

Az online megjelenés után azonban Magyar Péterék mégis úgy ítélték meg, hogy az egyik megjelent kijelentés félreérthető lehet, ezért ennek megváltoztatását kérték. 

Magyarázatuknak a szerkesztőség helyt adott. A változtatás tényét a szerkesztőség a cikk alján jelzi” – írta a portálnak a szerkesztőség.

Magyar Péter kihúzatta Gyurcsány nevét

Történt ugyanis, hogy a Media1-nek sikerült fotókkal is dokumentálnia, hogy a hvg hetilap május 23-án, csütörtökön nyomtatásban, majd online is megjelent interjúban Magyar Péter arról beszélt, hogy Gyurcsány Ferenc fociultrákat vetett be 2006-ban:

De ha ők nem vetik be a fociultrákat, mint Gyurcsány tette 2006-ban, ha ők nem támadnak ránk, akkor béke marad az utcán” – áll a hetilap szövegében.

A nyomtatásban és online megjelent interjú tartalma később viszont online, váratlanul jelentősen megváltozott, 

ugyanis eltűnt a mondatból Gyurcsány neve.

Íme, az eredeti szöveg:

Forrás: Media1

Ez pedig az utólag kihúzatott szöveg:

Forrás: Media1

Magyar Péter eddigi politikai karrierje során nem ez az első eset, hogy utólag átszerkesztet saját magáról készült anyagokat. Emlékezetes, a politikus utasításait a Blikk is katonásan követte, amikor Magyar kivágatta a róla szóló videóból azt a részt, ahogy élettársa, Vogel Evelin arról beszél, hogy külföldiek is segítettek a logójuk tervezésében. Erről itt írtunk korábban.

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Összesen 71 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-93
2024. június 15. 02:04
🍓 ️ ­É­­r­t­é­­­k­­­e­l­­­d­­ ­­­a­­­ ­s­­­z­­­e­x­­­i­­­ ­­­p­­­u­­­n­­­c­­­i­m­­a­t­­­ 👉 𝐖­­𝐖­­𝐖­­.­­𝐗­­𝟏­𝟖­.­𝐅­­­𝐔­𝐍
alexandrosz-2
2024. május 26. 21:29 Szerkesztve
Véletlenül se feledjük, hogy a magyar nevű féreg egy nernyik geci, a zsidesz káderlistáján kapott vagyonokat és hatalmat is, (jeszenszky, bodpéter, mellár, pálinkás detto) az alkalmatlan, kvótaribanc nejének és a zsideszes bűnöző haverjaiknak hála. Ezért nagyon kevés lesz a napi kéttucatnyi lejárató cikk erről a nernyik szarzsák haverotokról göbbelstóni! Ezer kell minimum, a kurva anyàtokat zsideszes gecik! Be vagytok szarva tőle rendesen!
Lajoss
2024. május 26. 13:44
Az interjúkészítés így működik.🤷‍♂️
makapaka2
2024. május 25. 20:09
A képen a két nárcisztikus pszichopata látható együtt. Szép pár!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!