Albánia
21:002024. június 24.
Spanyolország
Horvátország
21:002024. június 24.
Olaszország

Botrány: Boris Johnson így ünnepelte az ukrán náci brigádot (Videó)

2024. május 29. 10:13

Nagy-Britannia volt miniszterelnöke hősként tekint az azovi különleges erőkre.

2024. május 29. 10:13
null

Nyitókép: Képmetszet / X

Boris Johnson, a brit ex-miniszterelnök gyengébb pillanataiban szívesen hasonlítja magát Winston Churchillhez, a nagy elődhöz, aki az oroszok segítségével győzte le a nácikat. Ő azonban a nácik segítségével akarja most legyőzni az oroszokat – olvasható a Die Weltwoche cikkében. A portálon azt írják: Johnson nemrégiben hősként üdvözölte az ukrán Azov-dandár képviselőit. Kiemelik: ez a különleges egység a farkasorrú náci szimbólum alatt harcol, neonácik találhatóak a soraiban, és 

a régi nácik emlékét ápolják, akik az SS mellett zsidókat, oroszokat és lengyeleket mészároltak le.

„De mit érdekli Boris Johnsont? Ha az orosz főellenség elleni harcról van szó, nemcsak bármilyen eszközt, hanem bármilyen szövetségest is bevet. Egy kérdés a Nemzetközi Büntetőbírósághoz: az ilyen magatartás nem minősülhet bűncselekménynek is?” – teszik fel a kérdést a cikkben.

A videót alább tekinthetik meg:

 

Kapcsolódó vélemény

undefined

Bayer Zsolt

Bádog

Idézőjel

Mert ukránok, hát most hősökként kell őket ünnepelni.

 

Összesen 97 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jose
2024. május 29. 19:47
Ez a fazon sose volt normális, de amíg visszafogta magát, vagy mások fogták vissza, addig elnéztük neki.
devilfish
2024. május 29. 18:47
Az megvan ugye, hogy amikor az ukránok felszabadítóként fogadták a németeket 1941-ben, rögtön ki is állítottak egy félmilliós hadsereget. A Bandera-féle nácikat is az SS ruházta-fegyverezte fel. Amerikai és angol hadifogságba kerültek, de Sztálin visszakövetelte őket. Pár ezer ukrán nácit az angolok kiképeztek hírszerzőnek és partizánnak – fel is használták őket. Még 1950-ben is voltak harcok Ukrajna területén az oroszok ellen. Ez az angolok hagyománya az ukrán nácikhoz.
Csuka
2024. május 29. 15:43
Idióta fasz....
Hopszjuliska
2024. május 29. 15:37 Szerkesztve
Bohóc! London messze van Ukrajnától, az azovosok területétől, de volt már arra példa a világtörténelemben, hogy a csókolgatottak a csókolgatók ellen fordultak. A Borisz névvel különösen óvatosnak kellene lennie!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!