Dánia
18:002024. június 20.
Anglia
Spanyolország
21:002024. június 20.
Olaszország

Az Európai Borlovagrend menete ellen uszított Magyar Péter Putnokon, az egyik résztvevő beszélt a Mandinernek az akcióról

2024. május 13. 18:50

Szándékosan szervezte a templomi menet útjába megmozdulását Magyar Péter, aki a menet résztvevőit és a fideszes polgármestert szidalmazta. Az egyik résztvevő a Mandinernek kiemelte: a Tisza Párt politikusa szándékosan uszított és provokálta a köztudottan baloldali, pár száz fős közönségét.

2024. május 13. 18:50

Nyitókép: Attila Kisbenedek/AFP

Obszcén kifejezéseket üvöltözött Magyar Péter Putnokon egy templomi menetnek, a Tisza Párt politikusa még a szertartás közben is bekiabált a templomba, az azon résztvevőket pedig többször is szidalmazta.

Ezt is ajánljuk a témában

A putnoki templomban Magyar Péter akciójával egy időben az Európai Borlovagrend rendezvénye zajlott. A program szerint a menet a templomból az önkormányzat épületébe tartott. A Tisza párt politikusa pedig szándékosan ezen az útvonalon tartotta megmozdulását, egyértelműen azért, hogy provokáljon minket 

– számolt be a Mandinernek a templomi esemény egyik résztvevője. Azt is elmondta, hogy a szertartás vége felé már hallották Magyar Péter hangját, de tudtak a baloldali politikus érkezéséről, így nem érte a templomban tartózkodókat váratlanul az akció.

A lapunknak nyilatkozó putnoki lakos kérdésünkre kiemelte: legfeljebb 150-200 érdeklődő volt kíváncsi Magyar Péterre. A politikus az ott tartózkodókat kifejezetten uszította a templomi menet ellen, szidalmazva a menet elhaladásakor az azon részt vevőket, kiemelten Putnok fideszes polgármesterét, Tamás Barnabást. „Nyilvánvalóan nem igaz, amit Magyar Péter állított. Tamás Barnabás 30 éve a város polgármestere – fogalmazott –. Kezdetben én sem rá szavaztam, de az évek során megnyerte a támogatásomat, sok más putnoki lakossal együtt, mert a polgármester munkája valóban a város és a helyiek érdekeit szolgálja.”

A helyi beszámolók is megerősítették az utóbbi hetekben nyilvánvalóvá vált tényt: a baloldali putnoki lakosok vettek részt Magyar Péter rendezvényén, akik nem szimpatizálnak a Fidesszel és a jobboldallal. Az alig több, mint hatezer fős Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei településen a jobboldal és a baloldal támogatói között vannak ellentétek, így Magyar Péter személyének nem volt olyan nagy jelentősége, a helyi viszonyok közt is kevés érdeklődő azért vett részt a Tisza Párt rendezvényén, mert az ellenzéki esemény volt.

A templomi menet résztvevője a Mandiner figyelmét arra is felhívta, Magyar Péter szavai felháborítóak, mivel szavaival szemben a putnokiak nem gyávák, és ha a többség nem állna Tamás Barnabás polgármester mögött, már nem lenne hivatalban.

*

Kapcsolódó vélemény

undefined

Francesca Rivafinoli

Mandiner

Idézőjel

Persze az is kiváló kérdés, hogy vajon a kocsmába vagy egy komolyan vehető államférfi-aspiráns szónoklatába illik-e egy „Frász Ágoston Sámuel” jellegű óvodás csúfolódás.

Kapcsolódó vélemény

undefined

Kohán Mátyás

Mandiner

Idézőjel

Ronda lenne, ha Magyar Péter demokratikus elveit rögtön az első érdekmérlegelés alkalmával elvinné az áradó Tisza.

 

Összesen 239 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2024. május 14. 07:33
A borlovagrend pedig nagyon komoly...😂😂😂😂😂😂😂
rocktoberi-2
2024. május 14. 05:50 Szerkesztve
Arra hajt a kis szarházi, hogy hátha valaki jól pofán vágja? De akkor minek veszi körül magát testőrökkel?
faramuci
2024. május 14. 05:19
Ezzel a köcsöggel a Tisza vizét kellene itatni amíg mozog. Fradi vagy újpest meccsre menjen ki okoskodni,majd elkennék a száját.😎
states-2
2024. május 14. 04:22
Amint az várható volt, Pszichopeti valódi lénye a politikában is felszínre került, a lénye, ami a futóbolond és a pszichopata keveréke, amik között egyébként is nagy az átfedés. A politikai karrierje ugyanott fog végződni, ahol Makizayé, azzal a különbséggel, hogy a komcsi csürhét még mélyebbre ássa, mint Makizay. Mert Makizay legalább csendes bolond volt, Pszichopeti mint a példa is mutatja, pedig nem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!