Horvátország
ÉLŐ
Albánia

A háború folytatása erkölcsi szempontból tovább nem igazolható

2024. május 22. 17:11

Oroszországot hagyományos fegyverekkel csak az ország teljes, Vlagyivosztokig terjedő lerombolása árán lehetne legyőzni.

2024. május 22. 17:11
Bencsik Gábor
Bencsik Gábor
Facebook

Nyitókép: Alexander NEMENOV / AFP

„Belátva azt, hogy Oroszországot hagyományos fegyverekkel csak az ország teljes, Vlagyivosztokig terjedő lerombolása árán lehetne legyőzni, az atomháborút pedig nem lehet megnyerni, továbbá, hogy Oroszország önként a megszerzett területekről lemondani soha nem fog, az ukrajnai háború egyetlen erkölcsileg elfogadható kimenetele az azonnali fegyverszünet azon a határvonalon, ahol most a szemben álló felek állnak. A nyugatnak az a lehetősége, joga és kötelessége, hogy a feleket ennek elfogadására szorítsa: Ukrajnát támogatással, Oroszországot fenyegetéssel. A háború folytatása erkölcsi szempontból tovább nem igazolható.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nasi12
2024. május 23. 22:06
Akkor mire várnak? Az erkölcs halott. A minszki szerzödést a németek, franciák erkölcsösen írták alá.
Illieral
2024. május 23. 16:11
Bencsik csak így kinyilatkoztat, nem igazolható. amúgy egyetértek, hogy most azonnal be kellene fejezni. De, hogy ezt nem a vém komcsi geci fogja megmondani az is biztos.
lauderstenonis-2
2024. május 23. 10:48
Ezt a baromságot meg honnan vette Bencsik? A ruszkik simán elvesztették a hidegháborút úgy, hogy nem kellett Vlagyivosztokig lerombolni Orkföldet. De a ruszkik simán vereséget szenvedtek Afganisztánban is úgy, hogy ork területet nem ért támadás.
oldcitizen-2
2024. május 23. 03:36
Erkölcsi szempontból eddig sem volt igazolható, ugyanis nem úgy támogatják az ukránokat, hogy önkéntesek mennek harcolni és meghalni, hanem fegyverek küldésével, ami ukrán emberek szükségszerű halálához vezet a fronton. Az más kérdés, hogy a nyugat erkölcsi szempontot hazudik egy nyilvánvaló gazdasági és hatalmi érdek leplezésére, és ezt sajnos a jelek szerint sok agymosott be is nyalja kritika nélkül.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!