Varga Judit vallott az abúzusról, Zelenszkij a visszavonulásról, Vitézy Karácsonyról – az idei húsvét legfontosabb hírei (Videó)

2024. április 02. 05:00

Az ünnepi időszak alatt sem csitult a Magyar Péter körüli botrány, de az orosz-ukrán háború legfrissebb fejleménye és egy tömegszerencsétlenség is jókora árnyékot vetett az elmúlt napokra. És Vitézy szerint Karácsony akár vissza is léphet. Összefoglalónk.

2024. április 02. 05:00
Varga Judit, Volodimir Zelenszkij, Vitézy Dávid

Nyitókép: Mandiner-szerkesztés

A húsvéti ünnepi időszak sem telt eseménytelenül a hazai és nemzetközi közéletben. Az alábbiakban egy csokorba gyűjtöttük olvasóinknak az elmúlt napok legfontosabb híreit.

Drámai nyilatkozatokkal tűzdelt interjút adott Varga Judit

Mint arra a Mandiner olvasói emlékezhetnek, Varga Judit volt Hajdú Péter vendége a Frizbi TV-ben. A korábbi igazságügyi miniszter a műsorban részletesen beszámolt a Magyar Péterrel éveken át tartó kapcsolatukban történt verbális, s olykor fizikai abúzusról, illetve a zsarolás, megfélemlítés és a szabadságban való korlátozás több fajtájáról is.

Magyar Péter késsel mászkált a házban

Az egyik legdurvább eset Varga Judit elmondása szerint az volt, amikor a szüleik vendégségben voltak náluk, és egy egy késő esti veszekedés után ő inkább a szülei mellé feküdt be. Ezek után Magyar egy késsel kezdett mászkálni a házban. 

Öt percig járkált késsel a kezében, majd lefeküdt aludni

– mondta Varga, hozzátéve, hogy édesanyjával rettegtek a szobában.

Varga Juditot a fia szabadította ki

Bezárt egy szobába, azért, mert bekattant azon, hogy mentünk egy nyári rendezvényre, éppen sminkeltem, és valamiért ő nem akart oda elmenni, mert valószínűleg nem tudta elviselni, hogy nekem megnyitó beszédet kell ott mondani – akkor már miniszter voltam” – mesélt el Varga egy másik súlyos esetet.

Ez után elkezdett kiabálni a gyerekeinek, hogy szabadítsák ki:

a nagy fiam hozott egy kulcsot, akkor még csak tizenegy éves volt, és ő szabadított ki”

– fogalmazott, majd hozzátette: minden gyerekük emlékszik még erre a jelenetre.

Varga Judit elmondása szerint, Magyar Péter egyszer azt is eljátszotta, hogy öngyilkosságot követett el. Mint mondta, feküdt mozdulatlanul, mellette pedig egy üres nyugtatós doboz volt. Nem válaszolt, Varga hiába szólongatta, így ijedten kihívta a mentőket. Amikor letette a telefont, Magyar felült az ágyban, majd közölte, hogy semmi baja. Majd elvitte magával Varga Judit telefonját, így a kiérkező mentősök telefonjáról kellett elérnie a saját készülékét.

Az igazságügyi miniszter egy fizikai bántalmazásról szóló történetet is felhozott az adásban, elmesélte ugyanis, hogy egy alkalommal

az agresszív Magyar Péter nekilökte őt egy ajtónak, miközben ő éppen várandós volt.

Magyar a gyermekekkel is zsarolta feleségét

Elmondása alapján: terhessége és kismama ideje alatt egyébként többször is megalázta őt Magyar. A legfájóbb az volt számára, amikor, első szülsése után nem tudott betelni gyermekük látványával és ennek az érzésének hangot is adott, de Magyar csak annyit felelet: „Mi van, nem bírsz összerakni egy normális magyar mondatot? Nem jártál nyelvtanórára? Szövegértési problémáid vannak?”.

Varga elmondása szerint ettől teljesen összetört és sírni kezdett, a férje pedig erre azt reagálta, 

Sírjál, majd elmegy a tejed”.

Azonban Magyar Péter nemcsak Varga Juditot fenyegette, hanem a gyerekeket is. Egy ponton azt mondta nekik:A mama tönkretette papát, úgyhogy a papa most mindenkit börtönbe fog juttatni, titeket pedig intézetben fognak nevelni”.

Vagyis Magyar Péter a gyerekek fenyegetésével és megfélemlítésével akarta zsarolni Varga Juditot. A korábbi miniszter elmondása szerint Magyar egy idő után elkezdte ugyanazt csinálni az éppen serdülő korba lépő fiával is, mint vele „hogy nem tudott a gyerek úgy viselkedni, olyat mondani, hogy ne kapja ugyanazt a verbális abúzust az apjától”. A korábbi tárcavezető szerint legnagyobb fiúk már nem is akar találkozni az apjával.

A korábbi tárcavezető legerősebb nyilatkozatait itt nézheti vissza:

Zelenszkij: Ha nem érkezik meg az amerikai segély, visszavonulunk!

Az ukrán erőknek további területeket kellene átengedniük Oroszországnak, ha nem érkezik hamarosan amerikai katonai segély – lengette be az ukrán visszavonulást az amerikai kongresszushoz intézett legutóbbi felhívásában Volodimir Zelenszkij. A CNN pénteki cikkében emlékeztetett: a Biden-kabinet több mint egy hónapja próbálja keresztülvinni a képviselőházon az általuk elfogadott 95 milliárd dolláros Ukrajnának szánt nemzetközi segélycsomagot.

Zelenszkij arra figyelmeztetett, hogy a segély hiánya veszélybe sodorhatja Ukrajna nagyvárosait.

„Ha nincs amerikai támogatás, az azt jelenti, hogy nincs légvédelmünk, nincsenek Patriot rakétáink, nincsenek 155 milliméteres tüzérségi lövedékeink. Ez azt jelenti, hogy visszalépünk, visszavonulunk, lépésről lépésre” – mondta az elnök egy pénteken megjelent interjúban. Erről itt írtunk korábban.

Ezt is ajánljuk a témában

Vitézy: Karácsony is visszaléphet

Vasárnap a Szabad Európa Rádió vendége volt Vitézy Dávid független főpolgármester-jelölt.Vitézy szerint a Facebookon zajlik az egész várospolitika és ha elmegyünk valahova alig tudunk valamire rámutatni, hogy mi történt az elmúlt öt évben. 

Vitézy Dávid elmondta, hogy szerinte azok a pártok, amelyek nem állítanak önállóan főpolgármester-jelöltet, azok nagy kihívással néznek szemben. A visszalépések latolgatásával kapcsolatban elmondta, hogy szerinte a Fidesz nem tudja megnyerni az idei főpolgármester választást, egy visszalépés esetén pedig a saját közgyűlési pozícióikat veszélyeztetik. Vitézy elmondta, hogy nem számít arra, hogy Szentkirályi Alexandra visszalépjen az ő javára. 

Ezt követően Vitézy Karácsony Gergelynek is odaszúrt, ugyanis szerinte a visszalépések tekintetében a legnagyobb előélete Karácsony Gergelynek van, aki váratlan helyzetben, egy versenyben esélyesként képes volt arra, hogy a teljes ellenzéki szavazótábort cserben hagyva visszalépett és átadta a stafétabotot Márki-Zay Péternek. Vitézy leszögezte, hogy 

el tudja képzelni azt is, hogy Karácsony Gergely visszalépjen a javára.

Ezt követően Vitézy kemény kritikával illette az ellenzéket. Szerinte Budapestet foglyul ejti az, hogy a Városházára az ellenzék úgy tekint, mint az ellenzék miniszterelnök-jelöltjének a hídfőállására. Leszögezte, hogy Karácsonynak el kell döntenie, hogy Gyurcsány Ferencnek vagy a budapestiek többségének szeretne-e megfelelni. Szerinte az egész Karácsony-ciklust az írja le, hogy az egyik Facebook posztban Gyurcsánynak próbál megfelelni, a másikban pedig próbál egy kis faültetést és szakpolitikát belevinni. Erről szóló cikkünket itt olvashatja teljes egészében.

Ezt is ajánljuk a témában

Rákay Philip a Telexnél járt

„Elképzelhetetlen lenne, hogy én a feleségemről bármilyen hangfelvételt készítsek” – nyilatkozta Rákay Philip a Telexnek a minap. Az influencer a Telexnél járt, ahol a portál munkatársa a Hír TV-től és Megafontól a Magyar Péter-felvételig számos témáról kérdezte a Most vagy soha! producerét.

A média kiegyensúlyozottságával kapcsolatban Rákay Philip például elmondta, hogy „ma azt mondani, hogy nem lehet eljuttatni a baloldali véleményeket az emberekhez, az szemenszedett hazugság”. A véleményvezér kitért a legnézettebb YouTube-csatornák számaira és a köztévé nézettségére is. Mint fogalmazott: „olyan médiazaj csap minket arcon nap, mint nap, hogy nem igaz, hogy nem lehet válogatni.”

Szerintem túlreprezentált a baloldal, továbbra is azt gondolom.”

– szögezte le.

A producer kérdésre válaszolva a Magyar Péter által kiszivárogtatott felvételről is beszélt, aminek igazságügyi vonatkozásában azt mondta: „Bárándy Péter, egykori igazságügyi miniszter, aki véletlenül Magyar Péter ügyvédje lett, ő beszélt arról, hogy minden szempontból úgy jártak el az ezt vizsgáló ügyészek, ahogy az ilyenkor szokásos.” De Rákaynak magáról a felvételről is megvan a véleménye. Mint fogalmazott: „elképzelhetetlen lenne, hogy én a feleségemről bármilyen hangfelvételt készítsek.”

Vagy ő rólam. Már ez egy súlyos állítás, vagy jellemhiba”

– tette hozzá. Erről szóló részletes cikkünket ide kattintva olvashatja.

Ezt is ajánljuk a témában

Tömegbaleset történt az M7-esen, mentőhelikoptereket is bevetettek

Összeütközött nyolc gépjármű az M7-es autópályán Balatonboglár térségében hétfőn késő délután, a sztráda Budapestre vezető szakaszát lezárták – közölte a Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a honlapján április elsején éjjel. Az Útinform a honlapján azt írta: a 143-as jelű Lengyeltóti/Balatonboglár csomópontban a rendőrök éjjel leterelték a Budapest felé tartó forgalmat. Erről szóló cikkünket itt olvashatja.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Uztu
2024. április 03. 12:37
10 évig nem tudta jelezni a rendőrségnek? A fidesz kormámyzása alatt? A fidesz asszitált az abúzishoz??????
Lajoss
2024. április 02. 17:22
Kifelejtettétek a Martinovics Dettit,aki belepiszkál ügyészi iratokba,és Ádámnak is sikeres vizsgát intézett a Pécsi Egyetemen…igazi dzsoli dzsóker…😂😂😂 Jelenleg a Bankszövetség csapatát erősíti…
o1gpedofil-2
2024. április 02. 13:54
Varga Judit minisztersége idején kétszeresére nőtt a kapcsolati erőszak áldozatainak száma, és gyakoribb lett a nők ellen elkövetett szexuális erőszak is Jucus Jucus aldozata lett!
Krupp Skya
2024. április 02. 11:36 Szerkesztve
Megvertem az asszonyt, mivel problémát csinált belőle megbuktatom a FIDESZ-t. Fidelsz baloldal, vagy nem fidelsz? Sokszeretettel meghívom kormányváltó tüntetésre az összes baloldali kurvát Á-Z-ig máju1-re rossz idő esetén májuskettőre a tüntetés elmaradása esetén a jegyek visszaválthatók vagy becserélhetők Nagy Imre akasztásának megünneplésére. Aprót mindenki hozzon magával.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!