Magyar atom

2024. április 01. 10:13

A Magyar atom ma még csak önmaga paródiája, de üzenetének van tanulsága.

2024. április 01. 10:13
null
Bogár László
Bogár László
Magyar Hírlap

Nyitókép: Havran Zoltán / Magyar Nemzet

 

Magyar Péter »atombombájával« (egész pontosan fogalmazva politikai atombombának szánt fellépésével kapcsolatban) a magamfajta bőven hetven felettinek automatikusan Moldova György eredetileg 1978-ban kiadott könyve a »Magyar atom« jut eszébe. Mindenkinek ajánlom egyébként elolvasásra, mert nemcsak, hogy nem vesztett időszerűségéből, de aktuálisabb, mint valaha.

(...)Pedig ennek belátása azért lenne a szó szoros értelmében létfontosságú a térség társadalmai számára, mert a legfőbb külső legitimitási pillér globális hatalmi romba döntése azt jelenti, hogy az itt uralkodó rendszerek, ha nem is omlottak/omlanak össze látványosan, de rendkívül instabil állapotba kerültek, akár tudatosítják ezt akár nem.

Ennek egyik technikai illusztrációja volt az a kis »bemutató«,

amelynek keretében a globális pénzhatalmi rendszer e háborúra hivatkozva (álságosan hazug és cinikus módon) úgy tudta pillanatok alatt egekbe emelni az inflációt, hogy a térség uralmi rendszerei ezzel szemben tökéletesen tehetetlennek bizonyultak. Orbán Viktor az egyetlen uralmi reprezentáns a térségben, aki most már lassan másfél évtizede képes összetartani egy olyan nemzeti nagykoalíciót, ami az elmúlt két rendkívül kritikus év megpróbáltatásait is átvészelte. Ám egyre több jel utal arra, hogy a térség rendszereit megtartó hatalmi pillér lerombolásának destabilizáló hatása minden rendszert egyre kiszolgáltatottabbá tesz.

Bármilyen nehéz is ezt belátni, a rendszer alapvető átformálása nélkül ezeknek a »tévésorozatoknak« álcázott globális hatalmi szintről kiprovokált diverziós cselekményeknek az intenzitása és veszélyessége emelkedni fog. Érthető, hogy egy közel másfél évtizede fennálló rendszer belső inerciája megnehezíti ezeket az alapvető változásokat, de ezek nélkül a rendszer instabilitása veszélyes szintre emelkedhet.

A Magyar atom ma még csak önmaga paródiája, de üzenetének van tanulsága.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kissb56
2024. április 01. 20:05
A bugyuta balos birkák értelmi képességét meghaladja a cikk mondanivalója. Nem véletlenül vinnyognak.
zsolt196969
2024. április 01. 19:44
Akitlosz te vagy a fény nekünk. Írj írj írj. Sokat. Sokat. Te szerintem picit egy DK. Kis pöcsre emlékesztetsz. Tommaso recipkoki kaka
vizesnyolcas
2024. április 01. 18:45
Ha valaki Orbán vetélytársa akarna lenni, akkor azzal kellene előállnia, hogy - szuverenitás, Európai Egyesült Államok, - illegális migráció, - gender ideológia, - orosz-ukrán háború, - ... témákban ugyanazt gondolom, mint Orbán, de nem tűröm a korrupciót. Ha még némi karizmája is lenne, ezzel esetleg nyerhetne, bár a "nem tűröm a korrupciót", nekem kicsit úgy hangzik, mint a "nem tűröm a gravitációt".
2024. április 01. 18:33 Szerkesztve
A laposföldhívők szinvonalán a háttérhatalomról zagyváló ügyefogyott Bogár Laci bácsi cikkeit el sem olvasom. A Hír TV-n is mindig ugyanazt ismételgeti. Kibaszott unalmas az öreg de nem veszi észre magát. Az ügynök haverjával (Boros Imi elvtárssal) együtt elmehetnének már a bús picsába!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!