Forgács István a Magyar Péter-jelenségről: Itt egy tökéletes szemfényvesztés zajlik! (VIDEÓ)

2024. április 21. 20:26

A felzárkóztatás-politikai szakértő szerint „szélhámosunk gyakorlatilag néhány hét alatt elérte azt, amit csak kevés szélhálmosnak sikerül”.

2024. április 21. 20:26

Nyitókép: Mandiner/Földházi Árpád

A Nyílt Sisak legutóbbi adásának vendégei először arra reagáltak, hogy napok óta tart a „csörte” a Mi Hazánk elnöke és a TISZA Párt alelnöke között.

Toroczkai László egy videóban mutatta be, hogy milyen érdekkörök állhatnak Magyar Péter mögött.

A politikus úgy véli, hogy „vagy a Fidesz, vagy Csányi Sándor, vagy az amerikai háttérhatalom pénzelheti Magyar Pétert. Magyar ugye mindent konteónak titulált, és elmondta, hogy a magyar emberek adományaiból működnek” – idézte a műsorvezető, Gulyás Anita.

Hozzátette, Toroczkai mindezt hazugságnak tartotta, és

nyilvános vitára hívta Magyart a többi párt listavezetőjével együtt.

Arra a kérdésre, hogy kinek van igaza, illetve hogy fenntartható-e mindaz, ami Magyar Péter körül megy, Magyar Dávid rádiós műsorveztő azt válaszolta, hogy annak idején Barack Obama kampányát nagyon nagy mértékben polgárok, civilek rakták össze. „Az amerikai politikáról tudni kell, hogy ott multimilliárdos lobbicsoportok tevékenykednek. Nyilván Magyarországon is megvan ez, csak kisebben. (...) Ezt Magyar Péter körül még nem lehet látni, de kialakult körülötte egy elég jelentős támogatói bázis, aminek egy része már kifejezetten szekértáborszerű, és vallásos áhítattal figyeli a tevékenységét”.

„Kialakult az a karakter, mint a jobboldalon Orbán Viktor: 

mindegy, mit pletykálnak róla, az minket nem érdekel” 

– tette hozzá. Magyar Dávid arra is emlékeztetett, hogy mikor Varga Judit exférje a Klubrádióban adott iterjút, akkor Bolgár Gyuri bácsi szemében valóságos szerelem csillogott, félretéve mindenféle újságírói etikát”.

Kapcsolódó vélemény

undefined

Kohán Mátyás

Mandiner

Idézőjel

Olyan fájdalmas nemzetsorsrontást művel a létező ellenzék külpolitika címén, hogy arra alig vannak szavak.

Magyar Dávid úgy véli, az egykori diplomatában most azt a karaktert látják, aki 

be tud menni a ringbe, és erős pofonokat tud kiosztani. 

Nem egy Karácsony Gergely-féle mamlasz, és nem is egy Márki-Zay-féle családapa, hanem egy ketrecharcos”. A rádiós itt hozzűfűzte, hogy „mivel sokan azt akarják, hogy erős ütéseket vigyen be a NER.nek”, ezért valószínűleg komoly felajánlásokat kaphat magánszemélyektől. Ezek közül még mindent konteónak tudnék titulálni – hangzott el.

Szakács Árpád újságíró, publicista szerint annak, hogy sokan azt hiszik, Magyar „mélyütéseket tud bevinni a NER-nek”, pszichológiai magyarázata van. Majd idézte Gustave Le Bon kötetét, A tömeg lélektanát, mely szerint „a tömegek annyira vágynak az illúzióra, mint éjjeli lepkék a fényre, és mindenki köré odagyűlnek, aki meg tudja adni nekik ezt az illúziót. (...) A sulykolással, magyarán 

a média segítségével be lehet ültetni az emberek fejébe ezt a messiásváró hangulatot”

 – magyarázta Szakács.

Forgács István az elhangzottakra úgy reagált, hogy „próbálja mindezt a kisember szemével nézni”. „Azt gondolom, hogy itt egy tökéletes szemfényvesztés zajlik, ahol a szélhámosunk gyakorlatilag néhány hét alatt elérte azt, ami csak kevés szélhálmosnak sikerül. Történetesen azt, hogy egy idő után már nem lesz szélhámos”. 

„Ha az elején behazudom azt, hogy van pénzem, vannak kapcsolataim, van befolyásom, és 

körülöttem ezt elhiszik az emberek, akkor valóban van politikai befolyásom. 

S elkezdenek érkezni azok a pénzek, amelyekből úgy tűnhet, hogy nekem valóban van pénzem – húzta alá a felzárkóztatás-politikai szakértő.

A teljes beszélgetést alább tekintheti meg:

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
falcatus-2
2024. április 22. 07:52
„szélhámosunk gyakorlatilag néhány hét alatt elérte azt, amit csak kevés szélhálmosnak sikerül”. no csak, megint egy jövőbe látó tenyérjós? Hogy mit ért el néhány hét alatt az majd csak 9.-én derül ki. Egyelőre az derült ki, hogy ballibbant sajtómunkások felfújtak egy lufit és szélnek eresztették. Nyugtával dicsérd a napot..
august
2024. április 22. 06:32
A legérdekesebb a mai helyzetben, hogy időről időre föltűnt eddig is a politikában számtalan politikai párt önjelölt messiásként, harmadik útként, viszont tán a kutyapárt volt az első amelyik a médiaháttért, és a libsi média kritikátlan hozzáállását megkapta. Ma MP szinrelépésével a teljes balliberáli kanális fölsorakozott mellé, a profi kampánycsapatot is megkapta mellé.. Amolyan igazi fekete lóként, nem tudni ki van mellette-mögötte, honnan a kifogyhatatlan támogatás. kik qaz igazi háttéremberek, akik magasra emelik.
5m007h 0p3ra70r
2024. április 22. 06:27
>>aki be tud menni a ringbe, és erős pofonokat tud kiosztani<< Még egyetlen pofont sem osztott senkinek.
moricka13-3
2024. április 22. 03:46
Magyar Péter azon túl más semmi, csak egy, a Gyurcsány Ferencre hajazó mértékben jellemtelen szemfényvesztő ripacs világszélhámos, vagyis Forgács Istvánnak minden szava az igazság róla.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!