Ez gyors volt: a Guardian lelkes beszámolót közölt Magyar Péter tüntetéséről

2024. április 06. 20:20

A baloldali lap megszólaltatta a Soros-közeli German Marshall Fund munkatársát is.

2024. április 06. 20:20

Nyitókép: Attila KISBENEDEK / AFP

„Orbán Viktor új kihívója hatalmas tüntetést vezet Budapesten” – ezzel címmel jelent meg Magyar Péter szombat délutáni, budapesti demonstrációjáról egy beszámoló a brit balos The Guardianen.

Bayer Lili újságíró a cikkben idézte Magyart, a „Fidesz egykori bennfentesét”, aki beszédében kiemelte, „elkezdődött a változás Magyarországon, amit nem lehet megállítani”.

Ezt is ajánljuk a témában

Az érzékelhetően lelkesedő beszámoló szerint a megmozdulás „az elmúlt évek egyik legnagyobb tüntetése” volt, melyen „több tízezer magyar tiltakozott az ország vezetése ellen”.

Bayer Lili Varga Judit politikusi babérokra törő ex-férjéről azt írta, hogy „egy volt kormánypárti politikus, aki felrázta a magyar politikai palettát”. A tudósításban aztán arra is kitért, hogy a résztvevők közül néhányan településnév-táblákkal érkeztek, míg mások magyar zászlókat lengettek. 

A Guardian írása az egykori diplomata felszólalásából azt is kiemelte, hogy egy európai szemléletű és érdemi Magyarországot, és úgy véli, 

mostantól semmi sem lesz olyan, mint eddig volt”.

A baloldali lap több, ugyancsak lelkes demonstrálót is megszólaltatott. Egyikük, István úgy fogalmazott, Magyar Péter „hiteles”. Ehhez hozzátette, „bár a rendszer haszonélvezője volt, ezt feladta, hátat fordított neki  – és ez mutat valamit”.

Míg egy másik jelenlévő, Kitti elmondta, a kegyelmi ügyet követően kezdett el részt venni a tüntetéseken. A fiatal nő azt is kijelentette, „az az érzésük, hogy a hagyományos értelemben vett ellenzék nem igazán motivált arra, hogy megváltoztassa ezt a rendszert”.

A cikkben idézik Végh Zsuzsannát, a Soros-közeli German Marshall Fund programfelelősét is, aki szerint „Magyar Péter megjelenése váratlanul érte a kormányt és kommunikációs gépezetét”.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 285 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-79
2024. április 30. 22:49
🍓 ️ ­­­A­ ­­d­­ö­­g­ö­s­­­ ­­­l­­á­­n­­­y­­o­­­k­ ­v­­­á­­­r­n­­­a­­­k­ ­r­­­á­­d­­­ 👉 𝗪­𝗪­­­𝗪­­­.­𝗖­­𝗨­­𝗠𝟰­.­­𝗙­𝗨­𝗡
ptrfarkas43
2024. április 07. 16:01
Nemrég még Karácsony bontotta az Orbáni talapzatot légkalapáccsal, aztán egy pillanat alatt átadta helyét MZP-nek aki a választás éjszakáján egyedül állt a bukó pódiumon. Most minden kezdődik elölről, egyébként nem véletlen, hogy MP mélyen hallgat urajnáról bevándolásról, ne legyyen senkinek kétsége, hogy a magyar haderőt ukrajnának, az embereket a bevándorlóknak, az amcsi nagybácsinak kiszolgáltatná.
goldie-2
2024. április 07. 11:14
Örömködnek a mélylibsik.
Hajnóczi Kristóf
2024. április 07. 10:45
Ez fizetett hirdetésnek is gyenge.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!