Magyar Péter tobzódik, a kemény mag örvend a messiásnak, közben Gyurcsány újra elkezdett falatozni

2024. március 22. 05:31

Hiába, a DK már csak ilyen!

2024. március 22. 05:31
Gyurcsány Ferenc
Kacsoh Dániel

Nyitókép: MTI/Hegedüs Róbert

Bár az érintettek erősen tagadják, úgy néz ki, újabb ellenzéki paktum született. Vagy legalábbis formálódik. Teljesen logikus egyébként, hogy a DK, az MSZP és a Párbeszéd szorosabbra vonja az együttműködést, akár a 2026-os választásra vonatkozóan is, hiszen a háromból amúgy is csak egy párt marad(na) talpon a júniusi EP-választást követően.

Ezt is ajánljuk a témában

A mérések szerint ugyanis az épp tizenöt éve plusz egy napja a miniszterelnöki székről lemondott, ám a közéletből korántsem távozó Gyurcsány Ferenc pártja akár a legutóbbi eredményt is behúzhatja, ami négy mandátumot jelent. Az MSZP azonban azt az egyet is elveszítheti, amit egyébként Ujhelyi István pártból való kilépésével már amúgy is elveszített.

A P kötőjel Zöldek pedig még sohasem mérettette meg magát önálló pártként választáson, miért pont most próbálnák ki?

Ráadásul az ő támogatottságuk lassan a bivajbasznádi horgász szakkör létszámával vetekszik.

Szóval miközben itt a kegyelmi ügy, és az egyre fáradtabb és dühösebb balos messiás körül folynak a dolgok, lassan ráfordulunk a választási kampányra, az ellenzék pedig továbbra sem találja a hangot, önmagát és a megfelelő indulási konstrukciót. Mindazonáltal, ha az említett kooperáció testet ölt, úgy Gyurcsány jó nagy falatot tolhat be az arcába politikai értelemben, hiszen ez nem lesz más, mint a két kisebb betagozódása a nagyobba.

És akkor

lesz egy még erősebb, jórészt a 2010 előtti időket reprezentáló banda, amit ténylegesen is a bukott kormányfő dominálhat

– miközben a külön parlamenti frakciók nyilván megmaradnak 2026-ig. Kell pénz lóvéra, no meg arra a guruló dollárok miatt kiszabott ÁSZ-büntetésre!

A Momentum közben csendesen befarolt Karácsony Gergely mögé, a Jobbik önálló útra lépett, már ameddig megteheti, az LMP pedig egyedüli ellenzéki pártként igyekszik a konstruktivitás arcélét mutatni, egy szakmailag talán kikezdhetetlen főpolgármester-jelöltet is bedobva a fővárosi köztudatba.

Apropó Vitézy Dávid! Tarlós István annak idején azzal utasította vissza Karácsony Gergely vitára szóló meghívóját, hogy ha majd eldől, Puzsér Róbert vagy a zuglói polgármester a fő kihívó, akkor lehet róla szó. Azóta a 2019-ben távozó főpolgármester már bánja, hogy nem állt kötélnek, ám az akkor vitézkedő

Karácsony most azért nem hajlandó vitázni, mert Szentkirályi Alexandra volt főpolgármester-helyettes és kormányszóvivő személyében szintén kihívót kapott.

Hoppá, mégsem olyan fontos az ilyen típusú megmérettetés, kedves Budapest köztársasági „államfő”?

Mondjuk a Tarlós-érában kéthetente megtartott Budapestinfók is elmaradtak, szóval aligha meglepetés, hogy a párbeszédet szorgalmazó egykori Párbeszéd-társelnök kerüli a párbeszédet. Elég néha pár beszéd – magyarul, sosem angolul.

Ezt is ajánljuk a témában

Visszatérve a sakktáblára: Márki-Zay Péter aktivizálódása, Mesterházy Attila és Szanyi Tibor pártos nyomulása, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt önmagával is viaskodása, a Mi Hazánk keménykedése, Vona Gábor politikamentes társadalom-mérnökösödése mellett a bulvárba hajló Magyar Péter-saga lassan tragikomikussá váló alakulása, ezzel párhuzamosan a szektás gondolkodású ellenzéki kemény mag tombolása mellett lassan itt lenne az ideje némi komoly politizálásnak is!

Mégiscsak a településeink élére választunk hamarosan vezetőket, illetve az egyre forrongó európai közélet formálására alkalmas képviselőket is kiküldhetünk a távoli Brüsszelbe.

Ott sem kicsi a tét: Németország romokban, Franciaország vezetője háborús hangulatban, a szankciók kifulladóban, az Egyesült Államok sorsdöntő választás előtt, míg a balti államok és Lengyelország már legszívesebben kommandósokat küldene Ukrajnába. Oroszország közben egész jól menedzseli saját magát, új barátokkal a háta mögött.

Érdemes lenne talán végre a komoly dolgokkal foglalkozni, a magyar kormány igyekszik is eleget tenni a kihívásoknak ezen a téren.

Egész nyugodtan kihívható és vitatható válaszokat ad napjaink nagy kérdéseire, de egy határozott, társadalmi támogatottságot élvező vízió mentén teszi ezt. A cél: szuverenitás, gazdasági növekedés és lehetőség szerint béke a szomszédban.

Ezzel szemben áll a belső érdekekkel és ellentétekkel szabdalt, David Pressman által támogatott, Magyar Péterrel terhelt ellenzék, ami kezd egy utolsókat rúgó dzsenga-oszlophoz hasonlítani. Leszámítva a Gyurcsány-projektet: a fideszeseket pedofilozó és nácizó balos vezér folytatja a menetelést a baloldal visszahódításáért. Úgy tűnik, a botrányok árnyékában és két influenszer-tüntetés között, a DK csendesen újabb lépéseket tesz a domináns szerep megerősítésére.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 78 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:19
🍓 ️ ­­­A­­­ ­­d­ö­­g­ö­s­­ ­­­l­­­á­n­­­y­­­o­k­ ­­v­á­­­r­­n­a­k­­­ ­­­r­­­á­­­d­ 👉 𝗪­­𝗪­­­𝗪­.­𝗖­𝗨­­­𝗠𝟰­.­𝗙­­­𝗨­­­𝗡
Lajoss
2024. március 24. 08:12
A Feri létezése tartja a felszínen a csüngőhasút. Mindkettő okádék,a nemzet szegénységi bizonyítványai…
KBA98
2024. március 22. 17:28
A következő 5 éves terv a Gyurcsány-Apró klán eltávolítása Magyarországról! Rábeszélés, varázslat, bármi - csak innen el! Hiszen ő mondta, hogy el lehet innen menni! On!
istvanpeter
2024. március 22. 16:45
De hát a DK már régen beásta magát a lövészárokba és világosan megmondták, hogy minden lehetséges módon támadni, rágalmazni és mocskolni fogják a nagy többség által megbízott hatalomgyakorlókat, s ezáltal Magyarországot és a magyar nemzetet is. Továbbá az ország és a nép szándékos megkárosításától és a rombolástól sem riadnak vissza. Vagy is, hogy ők már nem egy törvényes ellenzék, hanem a magyar emberek és a haza megveszekedett ellenségei. Mindezt viszont a hazafiaknak is számon kell tartani és az alattomos ellenségnek kijáró stratégiát és taktikát kell követni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!