Közbűnök, magánerkölcsök

2024. március 27. 06:40

Magyar Péter felvételei, ha valódiak, azt bizonyítják, az igazságszolgáltatás kormánybefolyás alatt áll.

2024. március 27. 06:40
MAGYAR Péter; POLT Péter; SCHADL György
Hargitai Miklós
Hargitai Miklós
Népszava

Nyitókép: MTI/Lakatos Péter

„Amerikában meg verik a négereket – az egykori »béketáborban« volt szokás ezzel a taktikával lesöpörni az asztalról a szocialista rezsimek államilag szervezett emberijog-sértéseire vonatkozó nyugati kritikákat. Most, hogy a Magyar Péter-történetben eljutottunk a(z első?) bomba ledobásáig, tisztán látszik az ellencsapás iránya is: »ő meg veri a feleségét«. Az a cél, hogy nagy legyen az információs zaj, és más valóságértelmezések is a porondra kerüljenek, hogy ki-ki kiválogathassa belőlük a magáét, a kétharmados-háromnegyedes kormányzati médiatúlsúlyból adódó találati aránnyal. Nekünk azonban, mármint a kormánytól független sajtónak, nem az a dolgunk, hogy érzelmi alapon eldöntsük, kinek szeretnénk hinni, hanem hogy közelebb vigyük az olvasót az igazsághoz. Ehhez pedig szét kell szálazni a kormányzati agitprop-iroda által összezagyválni próbált ügyeket.

A Magyar révén nyilvánosságra került felvételek, ha valódiak (és a »négerezés« arra utal, hogy azok, ráadásul a kormány szerint is védhetetlenek), azt bizonyítják, hogy Magyarországon az igazságszolgáltatás kormánybefolyás alatt áll, alkotmányos feladatát a legvédettebb személyek, például a kormánytagok esetében nem tudja ellátni. Vagyis igazolják az exférj korábbi állításainak lényegét. Ez bármely demokrácia esetében elég ok kell legyen minimum az érintett közméltóságok távozására. 

Mármint bárhol, Magyarországon kívül – a mi rendszerünkről, országunkról, népünkről az árulja el a legtöbbet, hogy itt akár következmények nélkül is maradhat. Pontosabban egyfajta következménye valószínűleg lesz: mostantól nagyságrendekkel nehezebb bízni a hatalom jogszerű működésében – amiben a vonatkozó kutatások szerint a többség eddig sem bízott. Ez tehát közügy, közbotrány. Az pedig kérdés, hogy mi van még Magyar Péter birtokában; rá tudja-e venni a magyar államot az illetékes állami szervek és a nyilvánosság egyidejű nyomás alatt tartásával, hogy a példátlanul súlyos kormányzati jogsértés(ek)nek – rendszeridegen módon – jogi konzekvenciája legyen.

A másik szál magántermészetű, és egyelőre nincsenek róla bizonyítékok, például hangfelvételek. De legyen egészen világos: hogy történt-e kapcsolati erőszak a Magyar-házaspárnál, az Magyar Péter esetleges politikai karrierjét érintheti ugyan, az általa felhangosított közügy tisztázását azonban – megint csak: bármely más európai államban – semmilyen körülmények között nem befolyásolhatná.

Persze éppen azért dobták be most, mert észlelték, hogy Magyar nem vaktölténnyel tüzel, és valószínűleg azt is tudják, hogy van még lőszer a tárjában. Mellesleg: egy olyan választói közösség előtt próbálják meg az asszonyverés vádjával hitelteleníteni, amelynek eddig nem volt túlságosan alacsonyan az ingerküszöbe nőügyekben. Talán most ez is változik; meglátjuk. De addig is fontos, hogy tisztázzuk: bármi jön elő esetleg a magánéleti szálon, nem változtat azon a tényen, hogy a kormány nem méltó többé a közbizalomra – mint ahogy anno Gyurcsányt sem mentette meg a bukástól, hogy egyébként remek családapa.  

Kapcsolódó vélemény

undefined

Kacsoh Dániel

Mandiner

Idézőjel

Vajon mennyivel erősebb az Orbán-kormány illuzórikus megrogyasztásának vágya egy bántalmazott nő melletti szolidaritás kifejezésével szemben?

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 102 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bp1964
2024. március 28. 09:36
Persze ez az aljas propagandista is telepofával örjöng, tele a szája a patkány peti fosával. Nagyon le fognak égni. De a CIA meg a kancsal pedofil jenkibuzi tömi beléjük a dollárokat.
EX_Terminator
2024. március 28. 00:59
Tehát az a befolyásolás hogy nem tudják befolyásolni az ügyészséget... VILÁGOS.
Korrupt Kornél
2024. március 27. 21:32
miki a szoc rezsim erős támogatója voltál. Látszik is rajtad.
ornagyornagy
2024. március 27. 18:37
Szegénykék, ez a hülye is, annyira szánalmas. Mindegy ki, hogyan, mi lesz, csak bukjon az a kurvaorbán, hisz ennél a világtörténelemben rosszabb még nem volt, ennyi az egyetlen vágy, ennyit tudtok, ezért vagytok ott, ahol vagytok, csórikáim. Kapaszkodni bármibe, még egy ilyen selejt szaralakba is, hisz ami most az ellenzék, az még ennél is rosszabb, azzal sosem lesz kormánybuktatás, még te is tudod ezt. De sajnállak... Rossz hírem van, öcsisajt, ez most megint nem fog összejönni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!