Karafiáth Magyar Péterről: Ha erre az emberre bárki egy fél garast tesz, az megérett a diliházra

2024. március 22. 20:47

„Én is szkeptikus vagyok, nem akarok még egy Márki-Zay Pétert” – mondta a Szabadsajtó Klubban Lukácsi Katalin.

2024. március 22. 20:47
null

Nyitókép: képernyőmentés

„Ha erre az emberre bárki egy fél garast tesz, az megérett a diliházra” – jelentette ki Magyar Péterről Karafiáth Orsolya irodalmár a Szabadsajtó Klub pénteki adásában.

A költő elmondta: nem volt ott Varga Judit exférjének március 15-i rendezvényén, de kamerán keresztül még jobban meg is tudta figyelni Magyar gesztusait.

„Minden annyira kitalált. Mindenkire jellemző a szóhasználata, hogy mit ismétel: » soha nem tenném ezt a gyermekeim édesanyjával«. Láttam rajta, hogy mikor feszült, mikor ideges, nagyon sok mindent ki tudok olvasni a nonverbális jelekből” – elemezte Magyart Karafiáth.

A Magyar Hang-os Tompos Ádám politikai oldalról mutatott rá a Magyar előtt álló akadályokra: szerinte ez a one-man show nem lesz sokáig fenntartható. 

„Kiperdül dervisként a csávó, egy sétáló paradoxon, erre az ellenzékiek meg odamennek elé, hogy »mi akarjuk elbukni a kövekező választást, Péter«” – mondta az újságíró.

Tóta W. Árpád a hvg-ben is megfogalmazott véleményét ismételte meg, és Magyar Péter rajongóit kezdte kritizálni, mondván, hogy „ha 2014-ben az MSZP-re szavaztak volna, akkor most nem lenne itt ez a probléma”. Hozzátette: egy esetleges kormányváltás esetén minimum 1000 embert kellene kirúgni a közigazgatásból, hogy az új vezetés stabilan tudjon ülni a nyeregben, Magyar Péter pedig egyedül van.

Erre Tompos arra is rámutatott, hogy egy országgyűlési választás eleve a 106 egyéni választókerületen dől el, oda pedig kellene szervezet, pénz és adatbázis is. 

Magyart a műsorban a leginkább Lukácsi Katalin egykori MMM-aktivista biztosította támogatásáról, noha ő is hozzátette, hogy szkeptikus, mert „nem akar még egy Márki-Zay Pétert”. ( Ismert: Lukácsi előbb részt vett Márki-Zay 2022-es kampányában, majd a csúfosan elbukott választást követően kritizálni kezdte a miniszterelnök-jelölt emberi és politikai hibáit. - a szerk.)

 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 72 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:19
🍓 ️ ­­A­­ ­­­d­­ö­g­ö­­­s­ ­­­l­­­á­­n­­­y­­­o­­k­­­ ­v­á­­­r­n­­a­­k­ ­­­r­­­á­­d­­­ 👉 𝗪­­𝗪­­­𝗪­.­­𝗖­­­𝗨­­­𝗠𝟰­­.­𝗙­𝗨­­𝗡
next1opponent
2024. március 24. 07:29
A kérdés az, hogy a drogos alkesz "költőt" miért kellett megkérdezni. Matisz nagypapának is több esze van.
gilou-au-clavier
2024. március 23. 15:34
Karafiáth kalapjára macskaszarral lőnek, De lófasz a seggébe az ilyen költőnőnek.
Skywalker_bp
2024. március 23. 14:10
Köszönjük, Orsolya. Eddig sem gondoltuk, hogy bmy eddig megszólalásod az életben számunkra iránytükébt szolgált. Ez a mostani is tökéletesen illeszkedik ebbe a sorba. Hajrá Magyar Péter! Talpra Magyarok! 😃😃😃👍👍👍🇭🇺🇭🇺🇭🇺🇭🇺🇭🇺🇭🇺🇭🇺🇭🇺🇭🇺🇭🇺🇭🇺🇭🇺🇭🇺🇭🇺🇭🇺🇭🇺🇭🇺🇭🇺🇭🇺🇭🇺🇭🇺🇭🇺🇭🇺
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!