Hadházy Ákos: Ha nem akarok Navalnij sorsára jutni, lehet, hogy jobban járok, ha inkább kutyákat műtök

2024. március 25. 08:42

Elég érdekes okfejtéssel hozakodott elő a képviselő.

2024. március 25. 08:42

Nyitókép: Kisbenedek Attila / AFP


Interjút készített Hadházy Ákosssal a Telex, amelyben többek között elmondta, hogy mit gondol Magyar Péterről, az esetleges kormányváltásról, az ellenzék helyzetéről és arról, hogy mi is az a „hibrid forradalom”.

Hadházy Ákos szerint Magyar Péter hamis reményt kelt az emberekben, amikor azt ígéri, hogy le lehet győzni a Fideszt választáson.

Hibrid forradalom

Addig, amíg nem sikerül kiharcolni egy valódi választás feltételeit, addig nincs esély a kormányváltásra. A győzelem receptje a képviselő szerint az ellenzék gyökeres megújítása, a hiteltelen szereplők háttérbe szorítása, valamint a hibrid forradalom. 

Hadházy Ákos szerint ami Magyarországon van jelenleg, az egy hibrid rezsim (se nem demokrácia, se nem diktatúra). Ebből adódóan, a jelenlegi rendszer leváltására „hibrid forradalomra” van szükség.

Egy valódi diktatúrában forradalomra van szükség, a hibrid rezsimet azonban hibrid forradalommal lehet leváltani. Az utóbbi az én értelmezésem szerint annyiban különbözik a forradalomtól, hogy nincs erőszak, mint ahogyan egy hibrid rezsimre sem jellemző az erőszak. Bár rajtam már térdelt rendőr, de azt még ki lehet bírni. A hibrid forradalom célja, hogy a hatalom azt lássa: tömegek követelik a tiszta választások feltételeit, ezek az emberek elszántak és hajlandóak áldozatokat is vállalni ezért.

– mondta a parlamenti képviselő.

A Magyar Péter-jelenség és a visszavonulás

Hadházy szerint át kell gondolni Magyar hirtelen jött népszerűségét, abban a vonatkozásban is, hogy van-e így értelme folytatni a politikát. Hadházy meglátása szerint tévedés az az elgondolás, hogy először választáson győzünk, és utána majd visszaállítjuk a demokráciát.

„Nem tartom helyes stratégiának azt sem, hogy valaki letűz egy zászlót, és azt várja, mindenki menjen utána. Rengeteg ilyen próbálkozás volt az elmúlt években, de egyik sem tudott eredményt elérni” – mondta Hadházy Ákos.

Emellett nem tudta leplezni csalódottságát sem az ellenzéki képviselő Magyar Péter sikerei kapcsán.

Van egy nagyon szép hivatásom. Ha úgy látom, hogy reménytelen a helyzet, akkor bármikor haza tudok menni. Ezt persze senki ne vegye zsarolásnak, egyszerűen nekem ez adja a szabadságot. Nagyon sok, általam is nagyra tartott ember azt mondja most a Diákhitel Központ volt vezetőjéről, hogy végre valaki csinál valamit. Ez szerintem egy hamis érzet.

A Navalnij-párhuzam

Az interjú legmegdöbbentőbb része kétségkívül az volt, mikor Hadházy Ákos nemes egyszerűséggel összehasonlította saját magát a közelmúltban elhunyt orosz ellenzéki politikussal, Alekszej Anatoljevics Navalnij-al.

Azzal szoktam azonban mentegetni magamat, hogy Navalnij nálam sokkal több áldozatot vállalt Oroszországban, és egyelőre sajnos nem látjuk az eredményét. Elképzelhető, hogy ha nem akarok Navalnij sorsára jutni, és eredménytelenül befejezni a kis földi életemet, akkor jobban járok, ha kutyákat műtök, mert annak legalább megvan az eredménye.

– tette hozzá Hadházy Ákos.

***

Kapcsolódó vélemény

undefined

Hadházy Ákos

Facebook

Idézőjel

Száradjon le a kezem, ha Orbán után még egyszer olyan emberre szavazok, aki életében nem tett le még semmi komolyat az asztalra.


 

Összesen 237 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-84
2024. május 26. 18:33
🍓 ️ ­É­­­r­t­­­é­­­k­e­­­l­­d­­­ ­a­ ­s­­­z­e­­­x­­i­­­ ­­­p­u­n­c­i­m­­a­­­t­­­ 👉 𝐖­­𝐖­𝐖­­.­­­𝐗­­­𝟏­𝟖­­.­­𝐅­­𝐔­­­𝐍
valerian-0
2024. március 27. 10:29
Óldoktorkám, ne taksáld már ennyire túl magad. Téged legfeljebb a kutyáid fognak megmarni. Sürgösen olttasd be magad veszettség ellen, mert bizonyos tünetek már látszanak rajtad.
states-2
2024. március 26. 05:06
Csak azt nem tudom, hogy tudnak a zuglói választók tükörbe nézni, hogy ezt a futóbolond komcsit megválasztották. Ebben az országban 14 éve a haja szála nem görbült senkinek, annál inkább volt komcsi részről hatóság elleni erőszak. Hogy a 2010 előttről már ne is beszéljünk.
jooeee
2024. március 25. 21:45
Valószínűleg jobb ha kutyákat műtesz. Csak vigyázz a szikével nehogy a pöcsödet vágd le! A múltkor sikerült a zoknidat kivágni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!