Ez megengedhetetlen és tűrhetetlen!

2024. március 18. 11:39

Az önök egójának érdekében egyetlen életet sem vagyunk hajlandók veszélyeztetni.

2024. március 18. 11:39
Cser-Palkovics András
Cser-Palkovics András
Facebook

Fotó: GettyImages/Kirill Rudenko

„A hétvégén fiatalok csoportja illegális gyorsulási versenyt rendezett városunk területén, az egyik nagyáruház mellett. A teljesen értelmetlen és veszélyes utcai versenyzés kis híján tragédiával végződött.

Ez megengedhetetlen és tűrhetetlen!

Csak az elmúlt évekből országszerte több eset volt, amikor önjelölt utcai versenypilóták a joggal és a normalitással teljesen szembe menve próbálták bemutatni vélt rátermettségüket, vagy azt, hogy kinek volt több pénze autóra. Ezekből sajnos nem egyszer halálos tragédia lett.

Kedves önjelölt versenyzők!

Képességeiket bizonyítandó ott a nyílt napokat tartó Hungaroring, vagy bármely legális versenypálya. Ha maguknak van ideje és pénze az éjszaka közepén a fehérváriakat zavarni, veszélyeztetni, balesetet okozni, akkor legyen bátorságuk arra is, hogy profi környezetben mutogassák belevalóságukat, ahol legfeljebb magukat törhetik össze.

Mert ezt Székesfehérvár nem fogja eltűrni, az önök egójának érdekében egyetlen életet sem vagyunk hajlandók veszélyeztetni.

Pontosan ismertek azok a gyűjtőutak, ahol a gyorsulási versenyeket, »driftparádekat« szokták tartani. Többnyire a Kadocsa, a Rákóczi, a Palotai, a Budai és déli összekötő utak ezek, tehát tudható, hol kell elsősorban beavatkozni.

A megoldás is részben megvan, ez az állandó telepítésű kamera és traffipax-rendszer, erről már korábban tárgyaltunk az állammal.

Ez is egy terület, ahol az önkormányzatok jelentős segítséget nyújthatnának a Rendőrségnek és az államnak. A hatóságok jelöljék ki szakmai szempontjaik szerint, hogy hova kerüljenek traffis kamerák, az önkormányzat pedig vállalja a telepítés és üzemeltetés költségeit, cserébe csak annyit kérünk, hogy a beszedett bírságok is minket illessenek. Ez az összeg egy idő után fedezné a telepítések költségeit, a maradékot pedig egy az egyben a további közlekedésbiztonsági intézkedésekre, edukációs célokra szeretnénk fordítani.

A fehérvári és meggyőződésem szerint a magyar polgárok azt várják, hogy ezt a kérdést (is) oldjuk meg. Ez láthatóan csak együttműködéssel és kellő rugalmassággal fog menni, melyre önkormányzatunk készen áll. Egy biztos: a közúti ámokfutásnak véget kell vetni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Osztap_Bender
2024. március 19. 18:03
Mese fideszes habbal! Munkára kell fogni a rendőröket, ki kell őket zavarni a terepre, a bűnösök autóit és jogosítványait azonnal elkobozni, minden esetben letöltendő börtönbüntetést kiosztani számukra. Ha még ez sem használ, akkor ajánlom a "Próbacsendőr tankönyve" című kiadvány tanulmányozását az illetékeseknek. (Arról pedig, hogy a legutóbbi, majdnem halálesettel végződő versenyt a cigányok rendezték, vajon miért nem tájékoztattátok a lakosokat? Kellenek a cigány szavazatok a fidesznek, kerüljön az akár magyar emberek életébe is?)
tapir32
2024. március 18. 19:01
Az ukrajnai háború Európa elpusztításáról és eladósításáról szól. Átverték az ukrán népet, amikor a hazájuk védelmét összekötötték a globalizált tőke érdekeivel. A tőkések az elhúzódó háborúban érdekeltek az ukránok a hazájukért halnak. Ebből a csapdából a mielőbbi tűzszünet és béke a kivezető út. A háború támogatásával eladósodik Európa. A háborúba való fegyveres beavatkozással tönkre megy Európa. Teljesen eladósodik mint az I. vh. és a II. vh. után és akinél a pénz van, az gennyesre keresi magát a háborún, a halottakon és megnyomorodottakon.
NorthernOutlaw
2024. március 18. 14:47
Nagyon helyes az előbb pont ugyanezt írtam. A baj csak az, hogy az ilyenek miatt fognak többet igazoltatni, mert a kocsi miatt azt hiszik, hogy közöm van az ilyen faszságokhoz.
galancza-2
2024. március 18. 13:50
méltóságos cser-palkovics uram, kérlek alássan! Mostasztánjólegszontad b@szd meg....nem pofázni kell, hanem cselekedni azonnal. Űgy csinálsz b@szd meg mint ha nem te lennél a polgi és nem ti lennétek hatalmon 14 éve. Ez olyan mint pár napja gajdics tekintetes uram naggggyon öntudatos hörgéssel kijelenetette hogy k.endrének el kell tűnnie a közéletből. Hát ez igaz is, csak hát pont ti hoztátok be endit a közéletbe. Andráskám! Elhiszem hogy Te és Gajdics Ottó is jót akartok, rendes magyarok vagytok, Veletek együtt én is a Fideszre szavazok de a beteges , magamutogató, pojácáskodó kommunkiációt be kéne fejeznetetek,és több önkritika kéne. Szerencsére az ellenzék továbbra is totálisan aberrált, ezért nem rosszak a Fidesz esélyei,de az igenis szégyen a Fideszre nézve,hogy csak 48% körül van saját közvéleménykutatói szerint is.Tudom hogy ez elég a parlamenti győzelemhez,de az ellenzék primitívsége miatt minimum 55%-on kéne a Fidesznek állnia.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!