Ez lehet Magyar Péter veszte Závecz Tibor szerint

2024. március 24. 09:10

A szociológus elmondta azt is, hogy miben téved biztosan Varga Judit exférje.

2024. március 24. 09:10

Fotó: Ficsor Márton/Mandiner

A Magyar Péter-jelenségről adott interjút a Népszavának Závecz Tibor, a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezető igazgatója. 

A szociológus szerint Magyar Péter politikai marketingben nagyot alkotott. „Felismerte ugyanis, hogy ha interjút ad a Partizánnak, akkor annak tekintélyes nézőközönsége lesz. Ha valamit 2,4 millióan megnéznek, azt nem lehet zárójelbe tenni, azon nem lehet fintorogni” – fogalmazott Závecz.

A szociológus szerint ugyanakkor Magyar – aki kicsit beleszeretett az őt körülvevő rajongásba – már nem tud visszafelé lépni. 

Fenn kell tartania az érdeklődést. Eljutott abba a fázisba, amikor egyre erősebbeket kell mondania a politikusi imázsának megteremtéséhez.

Mint mondta, „Magyar Péternek muszáj volt magasra tennie a lécet. Aztán az is lehet, hogy ez lesz a veszte. Nincs tudása arról, hogyan kell megszerezni egy választót. Nagyon fontos ugyanis, hogy a Facebook-posztokat lájkoló szimpatizánsok még nem a választói. Ha azt feltételezi, hogy olyan nagyságrendű szavazótábora van, amilyen sokan érdeklődnek iránta, akkor biztosan téved.”

Egyelőre nem tudjuk, mi van a tarsolyában – mondta Závecz, aki szerint a Fidesznek akkor lenne félnivalója, ha Magyar olyasmivel állna elő, amibe beleremegne a rendszer.

Az ügyvezető ugyanakkor ezt mai eszemmel nehezen tudja elképzelni.

Arról, hogy Varga Judit exférje lepropagandistázta Dezső Andrást, a HVG újságíróját, Závecz azt mondta:

Magyar Péter szövetségi politikája meg fog bukni, ha konfliktusba kerül azokkal, akik közvetett módon – mert újságíróként tették a dolgukat, hírt adtak róla – segítették a felfutását. 

Szerinte a választóknak, bármennyire is szeretnének benne makulátlan figurát látni, tudomásul kell venniük, hogy Magyar sem mentes a hibáktól. „Neki is vannak olyan jellemvonásai, amelyek nem tartoznak a legszebb emberi tulajdonságok közé” – jegyezte meg sokatmondóan Závecz. 

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 204 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-79
2024. április 30. 22:56
🍓 ️ ­­­A­­­ ­­d­­ö­­g­ö­s­­­ ­­l­á­­n­­y­­o­­­k­ ­v­­­á­r­­­n­a­k­­ ­r­­­á­­d­ 👉 𝗪­­­𝗪­𝗪­.­­­𝗖­𝗨­𝗠𝟰­­­.­­𝗙­𝗨­𝗡
ihavrilla
2024. március 25. 08:15
Mindenáron megakarják buktatni Orbánt még a júniusi választás előtt és ezért minden hülyét, minden ostobát felhasználnak abban a hiú reményben, hogy " forradalom" lesz.
falcatus-2
2024. március 24. 19:13
I feel the earth move under my feet>>>>Skywalker_bp 2024. március 24. 16:43 "Nagyon beleszerelmesedtél ebbe a visszataszító véglénybe..." Marx : ".... a lumpen proletariátus minden tevékenységre megvásárolható..."
machet
2024. március 24. 19:06
A legelső mindjárt az hogy egy "sérült" személyiség.Sok kárt tudnak csinálni az ilyenek(pl a csótány).
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!