A Magyar Péter-szindróma

2024. március 23. 12:09

Magyar Péter egy beteg politikai szerkezet tankönyvi tünetegyüttesének terméke.

2024. március 23. 12:09
Lendvai  Ildikó
Lendvai Ildikó
Népszava

Nyitókép: Mandiner/Ficsor Márton

„A kormánypártok már rég nem pártként működnek, a gúzsba kötött, kínjukban egymással huzakodó ellenzéki pártokkal éppen az ellenzéki szavazók a legelégedetlenebbek.

Egyre többen érzik úgy: ez a pártszerkezet megbukott. Itt a vége, éppen akkor, amikor a legnagyobb szükség volna szervezett pártokra, és amikor nincs helyettük más. Se velük, se nélkülük.

Ezzel előállt a Magyar Péter-szindróma. Ami nem elsősorban Magyar Péterről szól. Hanem a betegségről, aminek tünetegyüttese színpadi hőssé emelte. A kétoldalú tüdőgyulladáshoz hasonlóan kétoldalú politikai gyulladásról: a mindkét oldali pártok iránti bizalomvesztésről.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 92 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:18
🍓 ️ ­A­­ ­­­d­­ö­g­­ö­­­s­­ ­l­­­á­­­n­­y­o­­­k­­ ­v­á­­­r­­­n­­a­­­k­­­ ­r­­­á­d­­­ 👉 𝗪­­­𝗪­𝗪­­.­𝗖­­­𝗨­­­𝗠𝟰­­.­­𝗙­𝗨­𝗡
Palatin
2024. április 01. 17:51
Ildikó te már egy múzeumba való példány vagy. Ülj be a Terror Házába a tieid közé. Kímélj meg minket magadtól. Ti már eljátszottátok a szindarabotokat, nem tetszette senkinek. Ti a nemzet megvetett, szégyentelen alfelei lettetek, Gyurcsány szárnyai alatt mind egykutyák vagytok. Nincs szükségünk rátok. A magyar történelem szemétdombjára valók vagytok, ti árulók. Ildikó a te neved betüiböl azt lehet kirakni, hogy: NAIV DEDÓ ILLIK? Nézz utána és légy büszke rá, hogy ilyen röviden meg lehet fogalmazni a ténykedésedet és magatartásodat, életrajzodat, a lényegedet.
Palatin
2024. április 01. 17:49
Rögtönöztem egy versikét, hogy Péterünk méltó helyet kapjon a magyar költészetben is. Forradalmi lázálom lengi be az étert, Az ördög küldé közénk Magyar Pétert. Ha megy az ember az utcán pár métert, A zendüléstöl elfelejti a Pithagorasz tételt. Ki ez a fickó itt Mephisztó bugyrából? Kinek lelke készült sokszínü gyurmából. Ki fényesen megélt a sok süket dumából, Ferde lény ö, ki hü párját gyötörte hálából. Hamis prófétát rejteget gunyája titkon, Dumája hitvány, alantas, örvénylö ciklon, A hitszegö árulók dalával teljesen szinkron. Úgy fest ö, mint sáska a bazsarózsa-szirmon.
Csendesgyöngy
2024. március 24. 19:19
A kommunista Ildikó csak "tudja", hiszen 1974 óta egy diktatúra haszonélvezője volt. Az ilyen képmutató, vén szarházik miért lehetnek még mai is a közéletben?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!