Rossz hírünk van a magyar fociszurkolóknak

2024. február 25. 19:09

Németország határellenőrzést vezethet be az Eb-re.

2024. február 25. 19:09
null

Nancy Faeser német belügyminiszter még Prágában beszélt arról, hogy Németország valószínűleg szigorítja majd a nyári labdarúgó-Európa-bajnokság idején is a határellenőrzéseket. Nem lesz tehát könnyű dolga annak a tízezer honfitásunknak, aki jeggyel, illetve azoknak a magyaroknak, akik belépő nélkül indulnak az Eb-re, hogy Stuttgartban és Kölnben a stadionban vagy a szurkolói zónában biztassák a válogatottat – vette észre az Infostart.

Németország azt tervezi, hogy meghosszabbítja a migráció megfékezése érdekében tavaly ősszel bevezetett ellenőrzéseket a keleti határán, és a 2024-es futball Európa-bajnokság idején valamennyi határszakaszára kiterjeszti azokat.

Nancy Faeser német belügyminiszter még Prágában beszélt az újságíróknak arról, hogy az illegális migrációs adatok ugyan csökkentek, de még mindig sok menedékkérelmet regisztrálnak Németországban. „Ezért úgy gondolom, hogy ismét ki kell majd terjesztenünk az ellenőrzéseket” – jegyezte meg.

A cikk emlékeztet: Németország tavaly szeptember végén vezetett be szúrópróbaszerű ellenőrzéseket a Lengyelországgal és Csehországgal közös határain, miközben az Ausztriával közös határán már a 2015-ös migránsválság óta állandó ellenőrzések vannak. Ennek a lépésnek a hatására Németország keleti szomszédai is ellenőrzéseket vezettek be a Szlovákiával közös határaikon, hogy

megállítsák a nagyrészt Szerbia felől Magyarországon át érkező menekülteket.

Az intézkedéseket félévente értékelik, és azokat Brüsszelnek újra jóvá kell hagynia. A most hatályos ellenőrzések esetében a hat hónapos időszak március végén jár le.

Faeser kitért arra is, hogy Németország valószínűleg szigorítja majd a nyári labdarúgó-Európa-bajnokság idején is a határellenőrzéseket. Mint ismert, a tornát június 14. és július 14. között rendezik tíz német városban, az Eb mérkőzéseire összesen 2,7 millió nézőt várnak, és további hétmillió szurkolóval számolnak a városok központjaiban kialakított közösségi zónákban a kivetítők előtt.

A vendéglátó országok általában hajlamosak megvédeni magukat, ezért valószínűleg ellenőrzéseket fogunk bevezetni minden szomszédokkal közös határunkon” – közölte, hozzátéve: a tervek szerint a részt vevő országokból is érkeznének rendőrök, akik segítenék a honfitársaik mozgását és biztosítását.

Nyitókép: Hegedüs Róbert / MTI

 

 

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ariete11
2024. február 25. 21:56
De ugye a buzikat és a migriket csont nélkül beengedik a zöld komcsik ?
robertdenyiro
2024. február 25. 20:56
Mindegy. Rajtuk ez sem segít. 3-0-ra lelépjük majd a náci válogatottat.
antal-2
2024. február 25. 20:24
Kaposváron több a német ellátást kapó mint a magyar. Ingyen kapják!...TAJ kártya havi 11.000-ért aztán ha nyugger, ingyen. Taps!
antal-2
2024. február 25. 20:23
A nigger, muszlim, paki migiriceket közben tárt karokkal várják. A magyarok niggerenként 83.000 eurót fognak fizteni. Jó szurkolást!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!