Nógrádi: A Nyugat pihenteti Zaluzsnijt, hogy bármelyik pillanatban ukrán államfőt csinálhassanak belőle

2024. február 19. 19:15

A szakértő szerint Avgyijivka elvesztése morális vereség Zelenszkijék számára.

2024. február 19. 19:15
Valerij Zaluzsnij

Az oroszok által elfoglalt Avgyijivka kapcsán megint mindenki mást mond, de egyik sem fedi a valóságot – mondta a Hír TV-ben Nógrádi György, biztonságpolitikai szakértő.

Ezt is ajánljuk a témában

Mint kifejtette, az ukránok azt mondják, azért adták fel a várost, mert nem kapnak megfelelő pénzügyi támogatást és fegyvereket a Nyugattól. De ez Nógrádi szerint féligazság. Joe Biden amerikai elnök, a választáshoz közeledve, a város elvesztéséért a republikánusokat teszi felelőssé, mert nem szavazta meg a kongresszus a 60 milliárd dolláros segélyt. 

Az orosz vezetés azt mondja, hogy folyamatos támadásban vannak, a NATO pedig azt, hogy leállnak az oroszok mert nincsenek felkészülve egy újabb támadásra.

Ha minden véleményt összevetünk, az derül ki, hogy továbbra is egy állóháború folyik 

– mondta Nógrádi.  

Hozzátette: Zelenszkij ukrán elnök ígérete ellenére az ukránok egy lépést sem mentek előre. Nem tudnak mást csinálni, mint stratégiai védelemre berendezkedni. Mindkét fél elképesztő mélységbe tette át védelmét, 70-80 kilométerre, amelynek áttöréséhez a szakértők szerint hétszeres-nyolcszoros túlerő kellene.

Ukrajna most egy rendkívül fontos pontot vesztett el, de csak morálisan, katonailag ugyanis a terület nem jelentős. 

– mondta a szakértő, hozzátéve, hogy ez ugyanakkor morálisan Zelenszkij személyes veresége.

Szerinte a megroppanó katonai morál miatt további ukrán vereségekre kell készülni, az országnak nincs meg a gazdasági ereje további több százezer ember mozgósítására. Ahogy Nógrádi rámutatott, egyre több amerikai vezetőnek van elege abból, hogy Ukrajna csak követel, de semmit nem tesz le az asztalra az ígért stratégiai sikerekből.

Nógrádi szerint

a Nyugat pihenteti Valerij Zaluzsnijt, a Zelenszkij által leváltott ukrán főparancsnokot, felkészítve arra, hogy bármelyik pillanatban államfőt csinálhassanak belőle.

A teljes adást itt nézheti meg:

Nyitókép: HANDOUT / UKRAINIAN PRESIDENTIAL PRESS SERVICE / AFP

 

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csigorin
2024. február 21. 16:47
katonailag is jelentos, tobb okbol is. az egyik, hogy innen agyuztak a donyecki civileket hosszu evekig, a varos vegre fellelegezhet a masik, hogy csomopont, konnyebb megszervezni a front ellatasat most hogy felszabadult
pandalala
2024. február 20. 05:58
Náci helyébe nácibbat, remek megoldás! :D
kalapali2
2024. február 20. 05:10
Három Usa-beli nyugdíjalapnak van befektetése Ukrajnában. Az a befektetés elúszik a választás előtt KO a mostaniaknak! https://agrokep.vg.hu/kozelet/haboru-es-lopas-kiknek-a-kezeben-vannak-az-ukran-termofoldek-30014/
macaro
2024. február 20. 04:41
A katona ezért próbál a legigazságosabb lenni ezen a világon.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!