Nem sokon múlt, hogy nem tarolt le egy családot egy lezuhanó kisrepülő Budaörsön

2024. február 28. 22:56

A szemtanúk szerint a pilóta mindent megtett, hogy ne történjen tragédia.

2024. február 28. 22:56

Ahogy a Mandiner is beszámolt róla, kedden egy budaörsi ház kertjébe zuhant egy kisrepülő. A szematanúk most a Blikknek nyilatkozva elmondták, hogy nem sokan múlt, hogy tragédia legyen az esetből. 

Az egyik szemtanú még egy nappal a történtek után is remegő hangon idézte fel az eseményeket, „láttam, hogy egy kisgyermekes család áll itt kétségbeesetten” – mondta. „Azt mondták, nagyon közel ment el tőlük.

A kisgyerek keservesen sírt a sokktól, vagy fél órán át zokogott, nem tudták megnyugtatni”.

Hozzátette, a pilóta valószínűleg a becsapódás helyétől nem messze lévő üres telkek egyikére akarta letenni a meghibásodott gépet. „Alig száz méterre viszont már családi házak tucatjai állnak, belegondolni is rossz, mi történt volna, ha két másodperccel tovább tart a repülés – fogalmazott.

Egy másik szemtanú is elmondta, hogy a pilóta szerencsésen manőverezett, hogy nem a közelben lévő emberekre, vagy a lakott házakra zuhant.

A kisgép pilótája és utasa szerencsére csak könnyebb sérüléseket szenvedett.

A Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság légi közlekedés veszélyeztetésének gyanújával, ismeretlen tettes ellen indított büntetőeljárásban, szakértők bevonásával vizsgálja a baleset körülményeit.

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: MTI/Mihádák Zoltán

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
coyote-0
2024. február 29. 09:30
Megint vagy ez a 2 nappal ezelőtti hír újratöltve?
lesmiserables
2024. február 29. 08:43
nagy a jólét már nem tudják az adócsalásból megszedett vállalkozók mire költeni a pénzt.
Illieral
2024. február 29. 08:18
Ez blikk szintű szánalom, majdnem katasztrófa, halálra rémült gyerek. A valóság az, hogy szerencsére nem történt nagy baj, ahogy elnézem komoly anyagi kár sincs. Az meg köztudomású, hogy néha meghibásodnak az ember alkotta repülő szerkezetek.
I feel the earth move under my feet
2024. február 29. 06:06
Most ez lesz a módi? Naponta kétszer berakjátok ugyanazt a nagy semmit? Ez nem vitorlázó gép. Szárnyaknak nyoma sincs, a törzs formája és hossza is eltér a vitorlázó gépeknél megszokottól. Ez egy girocopter, vagy autogiró.. kinek hogy tetszik. Ne legyetek már annyira szánalmasak, hogy dafke sem javítjátok ki a hibáitokat. Ennyire színvonaltalan munkával akár baloldaliak is lehetnétek..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!