Most vettem észre, hogy Magyar Péter néhány napja követi az oldalamat

2024. február 14. 21:57

Szeretném elmondani, hogy a magam részéről miért nem hiszek neked.

2024. február 14. 21:57
Szentesi Zöldi László
Szentesi Zöldi László
Facebook

„Most vettem észre, hogy Magyar Péter néhány napja követi az oldalamat. Megtisztelő. Ha már itt vagy, hadd szóljak most hozzád őszintén, ha megengeded.

Bár személyesen – azt hiszem – nem ismerjük egymást, elöljáróban annyit szeretnék mondani, hogy akár igazad is lehetne sok mindenben, hiszen tökéletes kormányzás nem létezik. Fontos lett volna azonban, hogy kifogásaidat a megfelelő időben és helyen mondd el. Mint hallom közös ismerőseinktől, ez valahogyan, valamiért mindig elmaradt. De mégis: jogod van a szóláshoz, jogod van a saját véleményedhez, mint mindenkinek. 

Viszont szeretném elmondani, hogy a magam részéről miért nem hiszek neked. 

Egyrészt bementél panaszkodni Gulyás Marci műsorába, ami jelen esetben nem pusztán súlyos ízlésficamra vall, de tanúsága annak is, hogy te eleve nem is akartál segíteni annak a politikai közösségnek, amihez – állítólag – tartoztál. Bemenni oda, ahol a hazád elleni hadműveleteket koordinálják, és azt mondani, amit mondtál: árulás. Másodszor azért nem hiszek neked, mert nem szükséges lélektannal foglalkozni, hogy lássa az ember a metakommunikációdból: téged csak a bosszú hajt. Ami nem bűn, nagyobb baj annál: hiba. Így aztán hiteltelen, amit mondasz, hiszen nem segíteni akarsz, hanem ártani. Ami újfent csak árulás. 

Harmadrészt azért sem hiszek neked, mert szóba hoztad, milyen nehezen élnek az emberek Magyarországon. Mondd, te mit tudsz erről konkrétan? Jársz ilyen helyeken? Bejártad az országot Edelénytől Zalaszentgótig, mint mások, akik akarnak és tudnak is segíteni? Beszéltél hálás emberekkel, akiknek ez a kormány szó szerint újjáépítette az életét, iskolákat, kórházakat emelt a fejük fölé, felújította a környezetüket, munkahelyhez jutottak, emelték a fizetésüket? El sem tudom mondani, hány ilyen magyar honfitársammal beszéltem az elmúlt tizennégy évben. Erről persze, semmit sem szóltál új barátodnak, Gulyás Marcinak. Tehát vagy fogalmad sincs, mi zajlik az országban, vagy tudod, de erről hallgatsz. Ami újfent arra indít, hogy árulásnak, ne pedig jogos kritikának lássam, amit elmondtál.

Végezetül hadd intselek arra, hogy soha, de soha ne áruld el azokat, akik időlegesen jelentősebbé tettek, mint ami járt volna neked. Talán csak azért tették, mert szerettek. Talán mert önmagadtól is meg akartak védeni. Én a helyedben mindenesetre szégyenérzetből vagy szeméremből sem tettem volna, amit te arcpirulás nélkül megtettél a tegnapi barátaiddal, ismerőseiddel – hiszen az embernek mégis csak van becsülete és tartása.

Ha ezt nem érted, Péter, akkor tényleg nincs miről beszélni. Akkor nem csak elárultál mindent és mindenkit, de semmit nem ér a szavad sem. A nagyapád, a nagyszerű és okos Erőss Pál büszke volna rád? És a családod boldog, hogy ezt tetted? Igen, van felelősséged, és nagyon szégyellheted magad, ha ezt az erkölcsi nullát hagyományozod az utódaidra. Amit tettél, nemcsak szégyenletes, de megalázó mindenkire nézve. Ezt is fel kellett volna érned ésszel, mielőtt az egymilliós luxusóráddal elmesélted nekünk, milyen nehéz a szegény emberek élete. Pont te szerintem semmit se szólj erről.

Bocsánat az őszinte szóért. Vénülök, már jobban meghallom a kimódolt, hazug szót, és tudom, mire gondolt Németh László, amikor azt mondta: erkölcsben nincs alku. Amit tettél, nem a fény, hanem a sötétség felé vezet, és ha még egy kicsit fontos neked a hazád, a családod, a becsületed, alaposan át kellene programoznod magadat.  

Szentesi Zöldi László”

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: Magyar Péter Facebook-oldala

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 377 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2024. február 17. 08:52
Laci,beindított a magyarvizslás Tóni?! 😂😂😂😂😂😂😂
Sulammit
2024. február 15. 22:29
De nem fogja átgondolni, mert készül valami szemétségre a szombati Fidesz Kongresszus alkalmából. Milyen erkölcsi értéke, érzéke van egy olyan embernek, akinek a felesége miniszter, akitől válófélben, de még nem elváltan él és kiteszi az új fiatal barátnőjével a közös képüket egy hülye szöveggel? Mikor gondolt a gyerekeire, a feleségére?
Conduct
2024. február 15. 20:52
Sz.Z.L:💩
kérdés
2024. február 15. 19:46
benedek77 "-az elmúlt 34 évben 18 évet a gazdátok volt a miniszterelnök. Ebből 14 éve tejhatalommal uralkodik, és többszázmilliárd euró érkezett hazánkba." és? 3 balos ciklus volt, és ez a 6. jobbos." és? "Ezt tudva, világosan látszik, hogy aki gyurcsányra (aki amúgy egy féreg) meg az ellenzékre mutogat még mindig, az értelmi fogyatékos, vagy direkt hazudik." No, ez a jellegezetes komenista időszámítás. Az elmúlt 34 évet számolod. Szerinted az a fontos. Szerintem pedig számolj 1945-től. Abból mennyi is a Fidesz? Ugyanis Horn, Meggyesi, Gyurcsány nem maguktól lettek azok, akik, hanem a 'hős' elődeik nyomdokába léptek csak. Azon a csapáson vonultak, amit azok tapostak ki (sokszor a szó szoros értelmében) egy EZERÉVES országban. Vagyis szakadj le végre arról a rossz szokásról, hogy beszűkíted viszonyítási alapnak azt az időintervallumot, amit alapnak veszel, csupáncsak azért, mert neked így előnyös az argumentálásban. És ezért ütősebben hangzik. Szerinted.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!