Közmédia: A DK-s Varju László a bíróság döntése értelmében bűnözőnek nevezhető

2024. február 22. 19:43

Az MTVA visszautasít minden, a független közmédia működésébe történő beavatkozási kísérletet, legyen szó politikai nyomásgyakorlásról vagy fizikai tettlegességről – írják a közleményükben.

2024. február 22. 19:43

A Gyurcsány párt politikusát, Varju Lászlót a Fővárosi Ítélőtábla a mai napon elítélte. A DK-s képviselő a bíróság döntése értelmében bűnözőnek nevezhető – írta az MTVA Sajtó és Marketing Irodája az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében. Ebben felidézték: Varju László egyike volt azoknak a baloldali képviselőknek, akik 2018-ban betörtek a közmédia épületébe, előre kitervelt provokációval okoztak botrányt, megkísérelve a stúdiók feletti irányítás átvételét és az adás megszakítását. 

Ezt is ajánljuk a témában

Másodfokon is elítélték a DK-s Varju Lászlót

A képviselőt testi sértésben is bűnösnek mondta ki a Fővárosi Ítélőtábla, a garázdaság és választás rendje elleni bűntett mellett. A tárgyalás első részén az ügyészeket és bírókat megfenyegető Gyurcsány Ferenc is részt vett, de az ítéletet már nem várta meg. A döntés részben jogerős.

A botrányt okozó képviselők becsmérelték az MTVA dolgozóit, megsértették személyiségi jogaikat, akadályozták őket a munkavégzésben 

– emlékeztettek a közleményben. A garázda Varju László nekirontott a közmédia biztonsági szolgálatot teljesítő munkatársainak, majd amikor földre feküdt, kirántotta az egyik őr lábát, aki emiatt elesett és nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett – írták. 

–– tették hozzá. A közmédia az Országos Bírósági Hivatalhoz és az Országos Bírói Tanácshoz, valamint a Kúriához és a Legfőbb Ügyészségéhez hasonlóan, visszautasítja a független intézményekkel szembeni fenyegetőzéseket, vagy azok sugalmazását. 

Gyurcsány Ferenc és garázda párttársa, Varju László nem mondhat ítéletet a független bírói döntésekről, 

országgyűlési képviselői mandátumuk sem jogosíthatja fel őket arra, hogy gyalázkodjanak és fenyegessék mindazokat, akik szakmai elkötelezettségből végzik munkájukat – írta közleményében az MTVA.

 

Nyitókép: Ficsor Márton/Mandiner

 

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ProletarFC
2024. február 29. 17:08 Szerkesztve
Fekete Győr András is bűnöző akkor, mert csillagszórót hajigált a rendőrőkre, vagy a volt fideszes Goró Oszkár, aki egy üres sorosdobozt hajított 2006-ban a tévészékház ostrománal a rendőrök irányába, később a ballisztikai szakértők az ügyben megállapították, hogy valóban üres volt a sörösdoboz és nagyjából emiatt fel is mentették Gorót.
ProletarFC
2024. február 29. 17:02 Szerkesztve
Nem akarok nyelvészkedni, de a bűnöző mint közfogalom, nem a törvény ellen vétőre igaz, hanem olyan alakokra, akik abból élnek - pl egy strici, egy drogterjesztő, egy bérgyilkos egy rabló - attól még, hogy ez az elsőbűntényes köcsög valamit elkövetett - belekapaszkodott egy biztonsági őr lábába, akinek emiatt leszakadt a tokája és vissza kellett az orvosoknak varrni - szóval nem lesz bűnöző, szerintem más valódi bűnözők is kikérnék maguknak azt, hogy Varjut bűnözőnek nevezzék, van bennük önérzet - kérdezzék csak meg őket a börtönben!
paracelsus-2
2024. február 23. 12:03
Ez a bolsi patkány még mentőt is kért, miközben a földön fetrengett. Ezzel mások életét veszélyeztette a mocskos tróger. Ez önmagában tíz év sitt volna jobb helyeken.
Fed74
2024. február 23. 06:20
A bűnözők azok ti vagytok !!!! Rühes Gyerekbaszó fideszes pedofil kutyák!!!! Vonyítsatok beteg barmok!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!