Itt vannak az első reakciók az uniós csúcson született megállapodásra

2024. február 01. 13:42

Tippelhet, Daniel Freund minek örül a leginkább.

2024. február 01. 13:42

Megszületett a megállapodás Ukrajna támogatásáról az EU-csúcson. Az ülésen „mind a 27 állam- és kormányfő megállapodott egy további 50 milliárd eurós támogatási csomagról Ukrajna számára az uniós költségvetésen belül” – jelentette be Charles Michel. Erről itt írtunk korábban.

Ezt is ajánljuk a témában

Így reagáltak a döntésre a világ vezetői

Az EU-csúcson született döntésre a világ vezetői szinte azonnal reagáltak. Novák Katalin köztársasági elnök X-oldalán azt írta: „jó hírek Brüsszelből!”. Bejegyzését alább tekinthetik meg:

Elsők között reagált a megegyezés hírére Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke is. Szerinte „ez egy jó nap Európának”. Mint fogalmazott: „az Európai Tanács a prioritások mentén döntött.” A politikus még fel is sorolta a szerinte legfontosabbakat, amelyek a következők: „Ukrajna támogatása, az illegális migráció elleni küzdelem, valamint az európai versenyképesség támogatása”.

Ursula von der Leyen bejegyzését itt tekinthetik meg:

A Mandiner olvasói számára az Orbán Viktor miniszterelnökkel kapcsolatos bejegyzéseiről is ismert Daniel Freund is kifejezte örömét a döntés kapcsán, Charles Michel bejegyzését tovább osztva. Mint Freund fogalmazott: „Orbán nem vétózott. Ez komoly eredmény az európai biztonság szemponjából.”

A balliberális EP-képviselő teljes bejegyzését itt olvashatja:

„Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter az Amerikai Kereskedelmi Kamara üzleti fórumán adott elő: prezentációját azzal kezdte, hogy a Brüsszelben ma megszületett megállapodás szerinte jó” – szúrta ki a Világgazdaság. A lap erről szóló teljes cikkét itt olvashatja.

***

Nyitókép: MARKUS SCHOLZ / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

 

Összesen 97 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
free-1
2024. február 01. 21:13
Mivel zsarolták meg a magyar miniszterelnököt? Ursula és a többimeg érthetetlen dolgokat mond, miért jó ez az EU-nak? Eladósodni jó? Egy EU-n kvüli ország miatt? Ahol tiporták-ják a kisebbségi jogokat, ahol letartóztatják a teljes ellnzéket és újságírókat? Most tényleg nekünk kell fizetnünk az amerikai fegyvereket? Amivel a 2 magyarországnyi amerikai gabonatermő területeket védenek az ukrán és magyar katonák????? Mi az hogy nyertünk ma? Mit? Nem adják a pénzünket az ukránoknak? De nekünk se!!! Mivel zsaroltak meg bennünket? Vagy jobb nem is tudni?? Az ukrán és magyar anyák-feleségek-gyerekek kiábrándulhatnak az EU-ból: lesz fegyver, halottak, sebesültek, bombázás és szenvedés..folytatódik a háború....csak is kiért? Az amerikai befektetéskekért Ukrajnában és fegyveriparért.......elkeserítő! Ahelyett hogy nagyhatalmi garanciákat követeltünk volna a magyar kisebbségi jogok garantálására! Ezt a ehetőséget elpuskáztuk! Az ukrán vezetésnek egy szívát sem szabad hinni mert igazi Ordasok
ptrfarkas43
2024. február 01. 20:48
Nyugaton fellélegezhetnek a milliárdos kégli forgalmazók és ékszer kereskedők.
KBA98
2024. február 01. 20:01
Miért nem lépünk ki?
nemmondom
2024. február 01. 17:13
Nagy a brüsszeli segg felülete, nem kell tülekedni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!