Íme, ő Varju László, a DK elítélt politikusa!

2024. február 27. 08:57

Az agresszív ember mindig mindent letagadott, a felelősséget soha, semmiért nem vállalta.

2024. február 27. 08:57

A Magyar Nemzet arról ír, hogy a napokban részben jogerősen elítélt Gyurcsány-párti országgyűlési képviselőtől soha nem állt távol az agresszív viselkedés és a szabályok megkerülése, 

a DK alelnökének múltja pedig hemzseg a botrányoktól:

 a parlamenti és utcai randalírozástól, a trükközéseken át a korrupciógyanús ügyletekig. Varju mindig mindent letagadott, írják, a felelősséget soha, semmiért nem vállalta.

A Kommunista Ifjúsági Szövetségben Gyurcsány Ferenccel egy időben indult politikai pályafutása folyamán évtizedekre visszanyúló „bűnlajstromot” halmozott fel Varju László, a Demokratikus Koalíció egyik meghatározó politikusa, akit a napokban ítélt el a bíróság, részben jogerősen. A DK országgyűlési képviselője a 2022-es választás után három bűncselekmény vádlottjaként vette fel a parlamenti mandátumát – foglalja össze a portál.

Hozzáteszik:  Gyurcsány-párti politikus ellen a múlt hét csütörtökön hozott elmarasztaló ítéletet a Fővárosi Ítélőtábla. Az egyik vádpont szerint Varju, a DK képviselőjelöltjeként, a 2018-as országgyűlési választások előtt, 

győzelmi esélyeinek növelése érdekében, visszalépésre akart bírni egy független képviselőt, akinek ezért anyagi ellenszolgáltatást ígért.

A másik két vádpont az ellenzék 2018 decemberi, MTVA székháznál okozott botrányához kapcsolódik, amikor is Varju politikustársaival együtt randalírozott az épületben, összetűzésbe kerülve az ottani biztonsági szolgálattal. A képviselő a vád szerint 

egy biztonsági őrnek nyolc napon túl gyógyuló sérülést okozott.

 Az ítélőtábla végül részben megváltoztatta az elsőfokú ítéletet, így nem csak választás rendje elleni bűntettben és garázdaságban, hanem testi sértésben is bűnösnek találta Varju Lászlót.

Az Országgyűlésben is randalírozott a baloldali képviselőtársaival, amiért később meg is büntette a házelnök, írják.

A lap emlékeztet: Varju László évekkel korábban, 2013-ban azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy építési területet jelző kordont bontott volna a Blaha Lujza téren. 

„A kordonok a valóságban csak azt szolgálják, hogy a hajléktalanok ne költözhessenek az aluljárókba”

 – mondta. 

Ugyanebben az évben Varju László 

összegraffitizte volna a nemzeti dohányboltokat.

 A tervezett akcióra úgy derült fény, hogy „Fizess a Fidesznek!” feliratot fújták fel vörös festékkel egy nagytétényi nemzeti dohánybolt falára – írja a Magyar Nemzet. 

Leszögezik: Gyurcsányék alelnöke 2021-ben már a 

saját párttársát is megfenyegette,

 aki emiatt távozott is a DK-ból. Hoffer Dávid, tatabányai önkormányzati képviselő felvázolta Varjunak, hogy Szűcsné Posztovics Ilona egy a döntésével a várost akarja kifosztani, mire az alelnök annyit reagált: „Na és? Neked az a dolgod, hogy úgy szavazz, ahogy a pártelnököd mondja!”

Tovább sorolják: Varju 

trükközött a vagyonnyilatkozatával, 

egyszer éppen Lamperth Mónika, egykori MSZP-s belügyminiszter buktatta le. Még 2016 áprilisában a Demokratikus Koalíció alelnöke Facebook-oldalán ajánlott egy panziót, majd a posztra Lamperth Mónika ezt írta: „Lacikám, nem láttam a vagyonbevallásodban ezt a kis pecót.” 

Taksonyban az elévülés mentette meg a DK-s politikust. 2004-ben a Taksonyi Bányászati Kft. önkormányzati üzletrészének eladásakor 

Varju László polgármesterként a húszmillió forintos vételáron felül egy hatmillió forintos, úgynevezett ügyvéd munkadíj megfizetését is feltételül szabta.

Az ügyvéd később annak ellenére tagadta a Pataki Gyulával kötött megbízást, hogy a vállalkozónak 2014-ben is birtokában volt a mindkét fél által aláírt egyezség. 

Varju László 2014-ben a ciklus végeztével 

felvette a parlamenti képviselői végkielégítését, majd az Európai Parlamentbe távozó szintén DK-s Molnár Csaba helyére visszaült az Országgyűlésbe.

 Később a Fidesz követelésére kénytelen volt a végkielégítést visszafizetni, írják.

A lap megírta: 2009-ben az akkor fejlesztési ügyekért felelős államtitkári pozícióban lévő Varju tanácsadója és egyben korábbi kampányfőnöke, Pálinkás Szilvia az egyik tulajdonosa és ügyvezetője volt egy uniós pályázatírással is foglalkozó cégnek. Tehát 

úgy írt uniós pályázatokat Varju László bizalmasa 2009-ben, hogy Varjunak ráhatása lehetett az elbírálásokra,

 írják.

A Mandiner 2021-es tényfeltáró cikke arra jutott, hogy a DK alelnök és csapata is megcsapolta az állami vagyont a rendszerváltás után, például az egykor a Magyar Úttörők Szövetségének (MÚSZ) tulajdonában lévő csillebérci vadászház privatizációjának ügyében is felbukkant Varju neve, azaz a 

felesége révén érintett volt az ingatlan bűncselekménygyanús eladásában.

 Még 2003-ban a Magyar Nemzet a Heti Válasz értesülése alapján azt közölte, hogy Czeglédi Katalin, Varju László MSZP-s országgyűlési képviselő felesége érdekelt abban a cégben, amelyik 1999-ben áron alul, mindössze 15 millió forintért megvásárolta a MÚSZ-tól az ingatlant.

Tovább is van: a Bau-bérc Kft. tulajdonosának, a kínai Shen Zhongqiang kézbesítési megbízottja Varju hitvese. Mindez azért is volt érdekes információ, mert egy évvel korábban, 

2002-ben Varju még cáfolta, hogy valamely rokona érintett lenne a Bau-bérc Kft.-ben,

írja a Magyar Nemzet.

 

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cutcopy
2024. február 27. 22:55
Ávós lelkű g..
Szuperszig
2024. február 27. 19:04
Amikor mellényes öltönyben van, s leveszi a zakót akkor ő a dolmányos varjú?
Szuperszig
2024. február 27. 18:49
Csak egy felkapaszkodott buta proli, mint a hugyos.
Dr Bubo
2024. február 27. 17:05
Fetrengő Varju DaKota (h)arcos régen letért az igazmondás keskeny ösvényéről! Uff!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!