Hosszú Katinka is megszólalt a pedofilgyanúba keveredő úszóedzőről

2024. február 28. 21:32

Megdöbbentő, hogy a mai napig ilyesmi szóba kerül, ráadásul egy MÚSZ elnökségi tagról – írta.

2024. február 28. 21:32
Debrecen, 2022. április 22.
Hosszú Katinka a 400 méteres nõi vegyesúszás döntõjében a Debreceni Sportuszodában 2022. április 22-én.
MTI/Kovács Anikó

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Pass Ferenc, a Bajai Úszó Klub korábbi edzője, a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) elnökségi tagja az egyesületénél történt, fiatalkorú versenyzőt érintő eset kapcsán vizsgálatot kért önmaga ellen, és annak lezárultáig felfüggesztette a MÚSZ-ban viselt tisztségeivel összefüggő feladatok ellátását.

Hosszú Katinka 24 óráig elérhető Facebook-bejegyzésben reagált az elmúlt napok eseményeire: 

„Szomorúan olvasom mint édesanya és gyermekvédelmi nagykövet az otthoni híreket. Sajnos sok ehhez hasonló szituációról hallhattunk az úszás történelmében. Megdöbbentő, hogy a mai napig ilyesmi szóba kerül, ráadásul egy MÚSZ elnökségi tagról. Véleményem szerint a magyar úszósportot alapjaiban kellene megreformálni, hogy semmi ilyen jellegű probléma gyanúja még csak fel se merülhessen. 

A mindenkori sportért felelős államtitkár és a mindenkori MÚSZ elnökének lenne a feladata, hogy eltávolítsanak bárkit az uszodából akinek valaha bármi köze volt pedofíliához és gyermek abúzióhoz.”

– írta bejegyzésében.

 

Nyitókép: MTI/Kovács Anikó

 

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-75
2024. április 27. 02:15
🍓 ️ ­­A­­ ­­­d­­­ö­­g­ö­­­s­­ ­­l­­­á­­n­­­y­o­k­ ­­v­­­á­­­r­­n­­a­­­k­ ­­r­á­d­­ 👉 𝗪­𝗪­𝗪­­­.­­𝗖­­𝗨­­­𝗠𝟰­­.­­𝗙­𝗨­­𝗡
KBA98
2024. február 29. 16:28
Tusup idején jól úszott, de most már sehol sincs, csak a kívánalmak vannak meg! Teljes szívemből utálom ezt a nőt, mert csak bomlaszt mindig és mindenhol! Nevelje a lányát és menjen a fenébe!
bagoly-29
2024. február 29. 13:18
Rettenetesen buta lehet, de miért teszi kirakatba?
bagoly-29
2024. február 29. 13:10
A saját nevelőedzőjéről úgy nyilatkozni mint egy ezeridegenről, nem valami gerinces dolog! De ezt a Kiss László elleni támadáskor is megtapasztaltuk a részéről anno.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!