Hatmillióra büntették Sebestyén Balázsékat, mert pozitív formában mutatták be a kábítószer-fogyasztást

2024. február 29. 13:49

Betelefonált hozzájuk egy kábítószert fogyasztó férfi, akivel kedélyesen elbeszélgettek.

2024. február 29. 13:49
null

Kemény bírságot szabott ki az Rádió1 reggeli műsorára a médiahatóság, amiért tévesen határozták meg a korhatári besorolást a „Balázsék” készítői. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa csütörtöki közleményében azt írta, az október végén sugárzott adásban egy Amszterdamból betelefonáló hallgatóval beszélgettek élő adásban, aki arról számolt be, hogy éppen füves cigarettát szív. 

A műsorvezetők érdeklődéssel hallgatták a beszámolót, majd kérdezgetni kezdték az egyébként fuvarozóként dolgozó férfit, hogy még több információt szerezzenek az állapotáról, és megdicsérték a szerkesztőasszisztenst, amiért egy ilyen szórakoztató betelefonálót, ahogy mondták, egy „igazi gyöngyszemet” kapcsolt adásba. 

Egy bátor ember, aki a sonkás-sajtos toast helyett csütörtök reggel valami mást választott”

 – mondták Sebestyénék.

A Médiatanács a kiskorúak védelme szempontjából aggályosnak találta, hogy szerintük pozitív formában mutatták be a kábítószer-fogyasztást, kritika nélkül. Ugyanezen műsorban aznap azon élcelődtek, hogy Kambodzsában egy ittas turista egy majommal fajtalankodott, amiről a férfi társai videófelvételt is készítettek. E hír részletes feldolgozása ugyancsak káros hatással lehetett a kiskorúak személyiségfejlődésére.

A szervezet szerint a hibás korhatár-besorolás miatt 6 millió 150 ezer forintra bírságolták a Rádió 1-et, valamint még 150 ezerre a médiaszolgáltató vezető tisztségviselőjét.

Nyitókép: Facebook

 

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dunhill67
2024. február 29. 21:18
hirtelen hatvanmilliót olvastam:)
atti64
2024. február 29. 21:12
NEM HALLGATOM ÖKET BALÁZSKA NAGYON BEKÉPZELT MAJOM LETT AZ UTOBBI IDÖBEN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
zsolt196969
2024. február 29. 20:42
Kedves szintetikus és ugandai bubuka a bunkfencröl írjatok...... Nektek csak az ellen vélemény mindenről. Érvek az semmi csak a fos. Fos fos fos fos fos. Fos..... A gazdátok a húgyos Fleto hogy van???? Mai szoptatás sikerült +??????
Öreg Palóc
2024. február 29. 19:16
KEVÉS !!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!