Az vagy, amit megeszel, kedves Donáth Anna!

2024. február 02. 10:02

Műhús, ezt meg ízlelgetem. Olyasmi lehet, mint a guminő, már bocsesz, az is hasznos, minek ennyi ember a Földre.

2024. február 02. 10:02
Képkocka forrása: https://www.youtube.com/watch?v=cfJG8DoVyJ8&ab_channel=ATVMagyarorsz%C3%A1g
Magyar Nemzet

„Ezért aztán gyakran elszomorodom, amikor Donáth Annára gondolok. Így volt ez a napokban is, amikor ismét megszólalt, ezúttal gasztroenterológusi, táplálkozás-szakértői és egyben látnoki minőségében. A következőket írta, igyekszem szöveghű maradni: »A műhús egyszerre biztosíthat élelmiszer-biztonságot, fenntarthatóságot és adhat lökést az etikus állattartásnak.«

Ezt is ajánljuk a témában

Véleménye szerint ugyanakkor amikor a magyar kormány azt fontolgatja, hogy betiltja a műhús gyártását és forgalmazását, azzal nagyjából a géprombolás útjára lép, és ez egyet jelent a fejlődés betiltásával, oszt’ odalenne egy újabb remek kis innováció is, de szeretem ezt a szót. Műhús, ezt meg ízlelgetem. Olyasmi lehet, mint a guminő, már bocsesz, az is hasznos, minek ennyi ember a Földre. 

Amit ugye majd a műhús ment meg a biztos pusztulástól, meg a cincérpörkölt magokkal és fermentált büdösbogarakkal.

Az vagy, amit megeszel. Ezt a bonmot-t bizonyára Donáth Anna is ismeri, hiszen az egészségipar összes szócsövéből ez dől egy ideje, a szereplők saját üzleti érdekeihez igazítva, félrevezetve a szerencsétlen olvasót. Az is elképzelhető persze, hogy nem ezekből a fórumokból tájékozódik, hanem Hippokratészt olvasgat, esetleg Feuerbachot, sokan nekik tulajdonítják ugyanis a mondást, tőlük is ismerheti. Magam maradnék Anthelme Brillat-Savarin francia jogász, szakács és író idevonatkozó tézisénél, amelyet Az ízlés fizio­lógiája (1826) című pompás könyvében hagyott az utókorra:

»Mondd meg, mit eszel, s megmondom, ki vagy.«”

Nyitókép: Képernyőfotó/YouTube

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
m-andi-ner
2024. február 02. 17:58
"Az vagy, amit megeszel!" Látjátuk feleim szümtükhel, mik vogymuk: pektin, agar, karragének, alginátok, cellulóz származékok, zselatin, kazeinátok, vitális glutén, szorbinsav, nátrium-szorbát, kálium-szorbát, kalcium-szorbát, nenzoesav, nátrium-benzoát és kálium-benzoát vogymuk.
Korrupt Kornél
2024. február 02. 17:45
Ancsa, nézem a fotódat, őszintén megmondva ez alapján már befalhattál pár kiló műhúst! Nem baj, edd tovább!
Majdmegmondom
2024. február 02. 17:21
Én nem bánom, Annácska egyen műhúst a konyha sarkában, de ne erőltesse rám és ne reklámozza nekem! A haszonállatok arra születtek, hogy megegyük őket szinte azóta, amióta az ember húst eszik. Én nem akarok másik utat, mert akik valamilyen mértékben kipróbálták allergiások, betegesek, gyengék és korán halnak. Nem véletlenül alakult ki évezredek alatt a ma már hagyományosnak számító táplálkozás...
survivor
2024. február 02. 15:24
Legyünk ovo- lakto vegetáriánusok. Nem kell megölni egyetlen állatot se... Deal ?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!