Megőrült az időjárás, áprilist idézi, de senki ne tegye el a télikabátot!

2024. január 04. 12:29

Németh Lajos elmondta, mire számíthatunk a jövő héten!

2024. január 04. 12:29
Baranya Róbert
Baranya Róbert

„Lassan tényleg megszokottá válik, hogy ennyire szélsőséges az időjárásunk, hiszen most március második felére, áprilisra jellemző idő van” – mondta lapunknak Németh Lajos meteorológus a szokatlanul meleg idő kapcsán.

Ez azonban már nem tart sokáig, 

a hétvégére először egy mediterrán ciklon érkezik enyhe meleg levegővel és esővel, majd az északon felhalmozódott sarkvidéki levegő első hulláma vasárnapra eléri Magyarországot, havas esőt, havazást hozva magával 

– mondta Németh Lajos, hozzátéve, hogy még nem biztos, hogy országos lesz-e ez a csapadék, de az északi területeken nagy valószínűséggel összefüggő hótakaró alapulhat ki a hegyekben. Hozzátette: „a két légtömeg csatájából a jövő hét elejére egyértelműen a hideg kerül ki győztesen, folyamatosan áramlik majd be a sarkvidéki levegő, viharos szél kíséretében” 

Ugyanakkor egyre szárazabb légtömegek érkeznek, emiatt kemény éjszakai fagyok várhatók;

nem egy helyen mínusz 10 fok alatti hőmérsékletekkel.

 Napközben is csak fagypont körüli hőmérsékletekkel számolhatunk, de bizonyos helyeken 0 fok alatt marad a hómérő higanyszála.

„Tehát kapunk egy kis ízelítőt a télből, ami alapvetően egyáltalán nem lenne meglepetés” – mondta a meteorológus.

A hideg ugyanakkor nem lesz tartós, a hét második felében már csendesebb időre számíthatunk, de nem lesz olyan meleg mint most – tette hozzá. 

Nyitókép: Kirándulók a hófödte Normafánál 2023. december 8-án. (Fotó:MTI/Balogh Zoltán)

 

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2024. január 04. 15:41 Szerkesztve
Tulképpen fogalmatok sincs mi jön. Ez a magyar és nemzetközi meteorologia par eve. Lassan hozza kene szokni az elemzesekben a “mi van ha nem” szcenario bevezetesehez is.
törölt felhasználó
2024. január 04. 12:55
Nagy áldás az emberiségnek a globálisan kiépített HAARP rendszer. Oda varázsolnak vele egy kis özönvizet, egy kis aszályt, egy kis extrém hőhullámot, egy kis csikorgó fagyot, vagy éppen komplett tornádó rendszereket, sőt földrengéseket, ahová csak akarnak. Globális felmelegedés NINCS, klímanácik vannak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!