Lemondásra szólítanák fel Terézváros momentumos polgármesterét fideszes és független képviselők

2024. január 11. 07:51

Szerintük a polgármester tevékenysége miatt sorozatos anyagi kár éri a kerületet.

2024. január 11. 07:51
SOPRONI Tam·s

Határozatképtelenség miatt elmaradt szerdán a VI. kerületi önkormányzat képviselőtestületi ülése, amelyet a terézvárosi fideszes képviselők mellett egy független képviselő kezdeményezett azért, hogy lemondásra szólítsák fel Soproni Tamást (Momentum-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP), mivel szerintük a polgármester tevékenysége miatt sorozatos anyagi kár éri a kerületet.

A sikertelen testületi ülésen a fideszes képviselők mellett csak a független Bálint György jelent meg, utóbbi az MTI-nek elmondta, hogy a Miniszterelnökség nemrég 24 millió forint visszafizetésére kötelezte az önkormányzatot különféle, a helyi szakrendelő felújítása kapcsán elkövetett pályázati szabálytalanságok miatt. Az önkormányzat tagjai erről csak a sajtóból értesültek, Soproni Tamás semmilyen tájékoztatást nem adott a képviselőknek, sőt, a kérdéseikre sem válaszol.

Bálint György beszámolója szerint az ügyben a Közbeszerzési Döntőbizottság is vizsgálatot indított, és 3 millió forintos bírságot szabott ki az önkormányzattal szemben. A polgármester tagadja a szabálytalanságokat, a képviselő ugyanakkor úgy vélekedett, hogy súlyos ügyekről van szó, amelyekért az egész testület – pláne a részletek ismerete nélkül – nem vállalhatja a felelősséget.

Bálint György kiemelte: 

Soproni Tamás polgármestersége alatt Terézváros már 142 millió forintos veszteséget halmozott fel, ezért a január végén esedékes következő testületi ülésen ő és a fideszes képviselők ismét felszólítják  Sopronit Tamást a lemondásra.

A Terézvárosi Fidesz elnöke, Kovács Balázs Norbert az MTI-hez eljuttatott közleményében úgy fogalmazott, hogy „Soproni Tamás megint lebukott: újabb 24 millió forintos károkozására derült fény, amelyet az elkövetett súlyos szabálytalanságok miatt kell visszafizetnie a dollárbaloldal által vezetett VI. kerületi Önkormányzatnak.  A korrupciógyanús közbeszerzésekkel és a súlyos jogsértésekkel a terézvárosiaknak eddig okozott 118 millió forintos kár további 24 millió forinttal növekszik”.

Azt írta, hogy Soproni Tamás és az önkormányzat dollárbaloldali többsége a példátlan botrányt az első perctől kezdve el akarja hallgatni. 

A polgármester bujkál, hazudozik és menekül a kérdések, a nyilvánvaló felelőssége elől. Az újabb lebukása után is ismét hazudozásba kezdett és rá jellemző módon másra próbálja terelni a felelősséget”.

Hozzátette: továbbra is várják a válaszokat Soproni Tamástól a dollárbaloldali önkormányzat által elkövetett súlyos jogsértésekkel kapcsolatban.

(MTI)

Nyitókép: MTI/Kovács Attila

 

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dixtroy
2024. január 11. 08:27
Emlékszem sopigyerek a kiégett ledöngölt földre "ültetett" gyeptéglát, de még a kapa is szarul állt a kezében, ki is égett a fű két nap alatt.. de már kit érdekelt. Ebben úgy benne is van minden, mint cseppben a tenger.
orokkuruc-2
2024. január 11. 08:05
nagyon fontos, hogy a jobboldal SOSE pótolja ezeket a pénzeket, kizárólag a szaroskezű butapesti választókon legyen leverve minden millió!
states-2
2024. január 11. 07:56
A terézvárosiak azt kapják, amit megérdemelnek, minden idők legjobb polgármesterét, Hassay Zsófiát lecserélték erre a büdös korrupt komcsira. Aki hülye, haljon meg.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!