Itt a sarki hideg – hétfő estétől életbe lép a vörös kód

2024. január 08. 17:46

Az intézkedés előreláthatólag szombat reggel 8 óráig lesz érvényben.

2024. január 08. 17:46

A hideg időjárás miatt hétfő este 8 órától léptetik életbe az úgynevezett vörös kódot, ami azt jelenti, hogy 

valamennyi szociális intézmény számára kötelező a hajléktalan vagy bajba jutott emberek befogadása

 – jelentette be a Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelős államtitkára hétfőn Budapesten, sajtótájékoztatón.

Fülöp Attila közölte: az intézkedés előreláthatólag szombat reggel 8 óráig lesz érvényben.

Az államtitkár kiemelte: a vörös kód ideje alatt bármilyen szociális intézmény - fenntartótól és ellátotti körtől függetlenül - köteles befogadni a bajba jutott embereket.

Ezt is ajánljuk a témában

Van férőhely a hajléktalanellátóknál

Kitért arra, hogy a meteorológiai szolgálat az elkövetkező éjszakákra 

néhány helyen mínusz 10 Celsius-fok körüli hőmérsékletet prognosztizált, 

ilyen időben életveszélyes lehet, ha valaki hosszabb ideig az utcán tartózkodik.

Fülöp Attila elmondta, a hajléktalanellátóknál van férőhely, jelenleg a budapesti ellátók kihasználtsága 76, az országos hálózaté pedig 80 százalékos.

Az államtitkár arra kér mindenkit, hogy aki bajba jutott embert lát, értesítse a hajléktalanellátók diszpécserszolgálatát. A telefonszámok megtalálhatók a kormányzati felületeken – tette hozzá.

(MTI)

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép illusztráció. Fotó: Pixabay

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
A ráció prófétája
2024. január 09. 09:19
"Itt a sarki hideg – hétfő estétől életbe lép a vörös kód" A sarki zöldséges mellett elfér a sarki hideg is. Meg a vörös hód. Komolyan, kezd az az érzésem lenni, hogy direkt írnak ilyen hitvány cikkeket a mandisok, hogy teljen a komment szekció.
survivor
2024. január 09. 07:23
B+ ! Elfogyott a söröm ! Közel a kis bolt: KV ,tej, babfőzelék, zacsi levesek, cukor, győri kex van ott is ! Túléljük...
Osztap_Bender
2024. január 09. 06:13 Szerkesztve
Itt a sarki hideg – hétfő estétől életbe lép a vörös kód Itt Szentendrén már el is jött a világ vége. Kedd reggelre "sarkvidéki -1,1 Celsius fokra" hűlt le a levegő. Most aztán a kód helyett a fejünk vörösödik a mára általánossá váló riogatástól, a hatásvadászattól, a színvonaltalan előrejelzéstől, az emberi hülyeségtől, a bulvár tombolásától. A fő f.szkalapokat nem ártana elvinni mondjuk Norvégiába és kizavarni a -40 fokba, hogy lássák milyen is a sarki hideg. Ott aztán vörösödhetne a nagy hidegben a kódjuk, sőt a lógójuk is lefagyhatna. (a férfiaknak) A nőknek meg be, a bejáratuk. Elvtársak ott a szerkesztőségben, úgy jól vagytok, meg vagytok elégedve tudásotokkal, munkátokkal? Talán még prémiumot, jutalmat is vártok?
Ez D-dúr és e-moll
2024. január 09. 05:49
Vicces, ahogy itt mindenki a tagadás állapotában van. Olyan mikor volt, hogy két hete még +17 C volt, most pedig -20 C? Nagy sokba fog még nekünk kerülni ez a hozzáállás.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!