Grúzia
15:002024. június 22.
Cseh Köztársaság
Törökország
18:002024. június 22.
Portugália

Gyurcsány: Kormányváltás kell

2023. szeptember 26. 19:31

Mutatjuk a DK-vezér fejtegetését.

2023. szeptember 26. 19:31

Kedd este Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke volt az ATV Egyenes Beszéd című műsorának vendége. Gyurcsány Ferenc  elárulta, hogy mire készül a párt az ősz folyamán.

A pártelnök szerint a Fidesz kormányzása alatt Magyarország semmit nem ért el, ezért kormányváltás kell: szerinte szociáldemokrata kormányra van szüksége az országnak. 

Dobrev Klára kell 

 – fogalmazott Gyurcsány Ferenc. 

A DK elnöke kijelentette: neki az a fontos, hogy az emberek értsék, hogy miről beszélnek, az viszont nem érdekli, hogy a politikai ellenfelei mit gondolnak róla. 

Arról, hogy a programjuk  a „haza vigyáz rád” címet kapta, elmondta, hogy szerinte Magyarországon a kormányfő nem az emberekre vigyáz, hanem a saját hatalmára. „Olyan harcokba viszi bele az országot, amelyekből az ország nem tud győztesen kikerülni, csak a kormányfő hatalmának a megőrzése” következik belőle – mondta. Gyurcsány úgy véli, „komolyan kell venni, hogy mi vagyunk az állam, azt kell figyelembe venni, hogy mi történik az emberekkel”. 

A pártelnök kijelentette, a DK arról akar beszélni az emberekkel, hogy ők tudnak teremteni egy sokkal jobb államot. 

Arra a kérdésre, hogy kormányzásra készül-e, azt válaszolta, 

természetesen, azért vagyunk politikusok, mert arra készülünk, hogy átvesszük a kormányzást előbb-utóbb.”

Azzal kapcsolatban, hogy korábban úgy fogalmazott, 20 évre kell készülni, most azt mondta: ő nem arról beszél, hogy addig akar hatalomban maradni, hanem arról, hogy ennyi időbe telik majd rendbehozni azt, amit a Fidesz „tönkretett”. 

Szerinte csak nagyjából lehet tudni, hogy ebben „Gyurcsány Ferencnek milyen szerepe lesz”. 

Ez nem kormányzati szerep lesz

 – tette hozzá. Rónai Egon azon felvetésére, hogy a „közös vagyon újraosztása” mint programpont eléggé kommunisztikus gondolat, Gyurcsány Ferenc azt válaszolta, hogy az országnak is van egy „közös jövedelme”, és ezzel kapcsolatosan meg kell nézni, hogy kinek mennyi jut, mert szerint a vállalatok ma már ennek a jövedelmnek több mint 70 százalékát „viszik haza”, az emberek pedig kevesebb mint 30 százalékát. A DK Gyurcsány Ferenc szerint egy 

fair rendszert akar kialakítani”. 

Szerinte közelebb kell hozni egymáshoz a gazdagabb és a szegényebb rétegeket. 

Majd azzal folytatta, hogy a pénzt nem akkumulátorgyárakba, hanem iskolákba és a kultúrába kellene fektetnie az államnak. Hozzátette, „a kormány most viszont összeszerelőüzemet csinál Magyarországból”.

A főpolgármester-választásról szóló kérdésre elmondta, hogy

még nem volt napirenden, hogy támogatják-e Karácsony Gergelyt jövőre. 

Még nagyon messze van ez a kérdés  – tette hozzá. De, mint fogalmazott, „nem fognak csalódást okozni” és „nagyon tisztességesen, időben fognak erről mindenkit tájékoztatni”. Azzal kapcsolatban, hogy „lesz-e ára” annak, hogy Karácsony Gergely mellé állnak, Gyurcsány úgy fogalmazott, hogy 

nem ilyen típusú alku kérdése ez.

Ez több mint személyi kérdés – fogalmazott. Azt is hozzátette, hogy napközben beszélt a főpolgármesterrel.

Nyitókép: képernyőfotó

 

Töltődjön fel a Mandinerrel!

Összesen 102 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
moricka13-3
2023. október 02. 11:52
Gyurcsányt illetően a magyar választók abszolút többsége az utóbbi 4 választásnál egyértelműen kinyilvánította, hogy rég torkig vagyunk vele, és háza népével, de még a vele egy gyékényen árulókkal is. Ezért hiába minden erőlködése, miután rá/juk/ már nincs szüksége a világnak!
Saksafar
2023. szeptember 30. 21:38
Nahát, ezt még sosem hallottam tőlük, hogy le kell váltani a zorbánékat. :))))
istvanpeter
2023. szeptember 27. 13:12
Az ember szinte nem is akarja elhinni, hogy valaki tényleg ennyire mélységesen korlátolt és gyagya legyen. Viszont, azt is nehéz elképzelni, hogy egy struktúra ilyen élethűen csak megjátssza a hülyét.
Janika50
2023. szeptember 27. 07:55
Mivel véleményrovat, az a véleményem, hazánk "nagy fia" komoly bűnt, bűnöket követett el, amit csak úgy tud megúszni, ha a hatalomért küzd, vagy hatalomban van. Pontossan tudják ezt tartótisztjei. Tökéletes alany. Fogható. Ezért nem engedik bántani, nekik nagy hasznot hoz. (Lásd, az ekkori amcsi nagykövet(asszony) a választás után, csak akkor engedem!!!!!!!! kihirdetni a választás végeredményét, ha garanciát kapok, hogy nem lesz számonkérés). Ne legyenek kétségeink, ha Bidé, vagy az őt hatalmon tartók maradnak a "demokrácia hazájában", meg is fogják tenni. Ha kell északkeleti szomszédunk hathatós közreműködésével, az aprókleinfamiliát újra hatalomhoz juttatják. A nagyfiu elszólta magát, 20 évre tervez. Nyilván annyi idő kell az ország teljes kifosztásához.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!