Havazás jön Magyarországon, mégis lehet idén fehér a karácsony?

2023. december 22. 09:05

Mutatjuk, hol lehet rá a legnagyobb esély.

2023. december 22. 09:05

Az Országos Meterológiai Szolgálat szerint pénteken estétől, késő estétől nyugat felől beborul az ég, és kiterjedt csapadékzóna érkezik, amelyből eső, havas eső, havazás egyaránt valószínű. A helyenként lehulló hó azonban a magas napközbeni hőmérséklet miatt könnyen elolvadhat szentestére, így 

még a hegyes területeken is csak 10-20% a fehér karácsony valószínűsége.

A portál szerint december 24-én nagyrészt erősen felhős vagy borult idő várható, csak átmeneti szakadozások lehetnek a felhőtakaróban. Elszórtan várható eső. Főleg északon, északkeleten, illetve a hegyekben havas eső, havazás is előfordulhat. A nap második felében csökken a csapadékhajlam. Sokfelé megerősödik a nyugati, délnyugati szél. Hajnalban általában -3, +5, a havas északkeleti tájakon -5, -4 fokot mérhetünk. Délután többnyire 7, 12 fok valószínű, de északkeleten hidegebb idő lehet.

Kép forrása: Pinterest

 

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ugandai Bubu
2023. december 22. 10:01
Lófasz lesz, nem hóesés. De Magyarország nem is érdemli meg a fehér karácsony nevű giccset.
cutcopy
2023. december 22. 09:48
"Mutatjuk, hol lehet rá a legnagyobb esély" Csukcsföld, Lappföld, Alaszka..
I feel the earth move under my feet
2023. december 22. 09:18
Jö, megy, talán, inkább vagy meglehet.. A meteorológusoknál nagyobb életművészt keveset találni. Felelősség nélkül mesélni.. kamuzni.. és ezért fizetést kapni.. mi kell több. A tegnapi időjárást sem sikerül mindig pontosan dokumentálni, főleg az Időkép nevő szélhámos brigádnál.
véna
2023. december 22. 09:16
Azon gondolkodom, hogy az idei karácsonyra melyik jelzőt nem adták még ki a zimankó és a kánikula között?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!