Ezt kívánják a politikusaink a legnagyobb ellenfeleiknek

2023. december 23. 16:30

„Go and fuck yourselves!” – üzente a szokásos keresetlen stílusával Szanyi Tibor a kapitalizmusbubusoknak.

2023. december 23. 16:30
null

A cikk szerzői: Almási B. Csaba és Nagy Gábor

Ez az év is a hazai politikusok egymással folytatott folyamatos küzdelmét hozta – ez az állítás persze igaz a világ szinte összes országára –, gyakorlatilag nem volt olyan nap, hogy valaki ne mosott volna be egy jó nagyot a riválisának; míg egy-két külföldi helyszínen fizikai csaták is történtek, nálunk szerencsére eddig csak verbálisan attakokra került sor. Az év végi ünnepek idején azonban mindenki lehiggad, nyugodtabbá válik, némelyeken még a szeretet is eluralkodik, ezért ezt az alkalmat ragadtuk meg, hogy megkérdezzük politikusainktól, hogy mit kívánnak a legnagyobb politikai ellenfelüknek a 2024-es évre. 

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

Sokkal több közéleti szereplőt kerestünk meg, mint ahánynak a válaszai alább olvashatók, de most a türelem, megértés jegyében mi sem közöljük, hogy kik nem tisztelték meg egymást és a Mandiner olvasóit azzal, hogy reagáljanak.

 

Szanyi Tibor, az ISZOMM elnöke:

Legnagyobb ellenfelemnek ugyanazt tekintem, mint a pártom, az ISZOMM: a kapitalizmust, illetve azokat a politikai erőket, amelyek a kapitalizmus kritikátlan szerelmesei, illetve haszonélvezői. Ennélfogva 2024-re azt kívánom a kapitalizmusbubusoknak, amit Elon Musk javasolt más kapitalistáknak: Go and fuck yourselves. Megjegyzem, a nemi örömöknek ez a formája is minden bizonnyal lényegesen kellemesebb, mint a nagytőke által szított háborúskodás. 

Továbbá a Mandiner egész gárdájának 2024-re felhőtlen munkasikereket kívánok.:)

 

Jakab Péter, a Nép Pártján elnöke: 

A Nép Pártján olyan ellenzéket kíván Orbán Viktornak, amely 2024-ben képes vele szemben kiharcolni és megnyerni egy előrehozott országgyűlési választást. Ahogy a Nép Pártjában mondani szoktuk: Vesszen a kormány, győzzön a nép! Ezt kívánom a miniszterelnöknek a 2024-es évre.

 

Komjáthi Imre, az MSZP társelnöke:

Egy baloldali, ellenzéki pártelnöknek szükségszerűen a jobboldali miniszterelnök a legnagyobb politikai ellenfele – ha személyt kell megjelölni. De én nem elsősorban egy személy, hanem a nélkülözés, az igazságtalanság, a kiszolgáltatottság és a basáskodás ellen küzdök. Orbán Viktor annyiban az ellenfelem, amennyiben ezeket a bajokat erősíti.

Jövőre pedig leginkább türelmet kívánok neki. Türelmet a nemzetközi tárgyalópartnereivel, befejezve a hirtelenkedést és csapkodást. Türelmet a parlamenti munkában, ne keverjük össze a jogalkotást a kolbásztöltéssel, nem kell egy nap alatt mindent betölteni. 

Türelmet a nyilvános párbeszédben, nemcsak teleharsogni az országot, hanem meghallgatni a mások véleményét is. 

És végül türelmet saját magát illetően is. Látom, hogy a legnagyobb gondot az okozza számára, hogy többet és gyorsabban akar, mint az emberileg lehetséges, mint amire ő maga képes. Mindketten nagycsaládos édesapák vagyunk, szerintem ő is tudja azt, amit én: nem érdemes a gyerekeinket sem agyonnyomni a túlzó elvárásokkal, mert úgy még azt sem fogja elvégezni, ami egyébként menne neki. Lehetne 2024 egy olyan esztendő, amikor saját magával is türelmes, és nem akarja egyszerre elfoglalni az Európai Parlamentet, mindenhol a szövetségeseivel megnyeretni a nemzeti választásokat, akkunagyhatalommá tenni Magyarországot, egyedül dominálni a NATO-bővítést, és még ki tudja, hány területen magányosan csapkodni. Lehetne 2024 egy olyan év, amikor Orbán Viktor magával is türelmes. Az ország se bánna egy év nyugalmat.

 

Wintermantel Zsolt, a Fidesz-KDNP fővárosi frakcióvezetője:

Kívánom, hogy Karácsony Gergely egyszer nézzen szembe a budapestiekkel, s egyszer mondjon nekik őszintén igazat. Nehéz lesz, de hátha.

 

Kovács Gergő, a Kutyapárt társelnöke:

Legfőbb politikai ellenfelemnek, Darth Vader Sith nagyúrnak békés karácsonyt, sok bejglit, és könnyebb légzést kívánok.

 

Gelencsér Ferenc, a Momentum elnöke:

Bízom benne, hogy 2024-ben egy, a jelenleginél kevésbé megosztott magyar társadalomban fogunk élni, ahol egymást meghallgatva és nem egymást elsöpörve akarja a hatalom vezetni ezt a társadalmat. A magyar társadalom ugyanis súlyosan megsebzett. Közös felelősségünk az, hogy ez ne így legyen.

Ebben kinek több, kinek kevesebb szerepe és lehetősége van a jövőben. 

Csak remélni tudom, hogy mindenkinek lesz kellő bölcsessége ahhoz, 

hogy a pártpolitikai érdekeket félretéve egy igazságosabb, emberségesebb, zöldebb és boldogabb Magyarországért dolgozzon a következő esztendőben.

Ezen sorokkal és gondolatokkal kívánok boldog karácsonyt és áldott, békés ünnepeket mindenkinek!

 

Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere, a Mindenki Magyarországa Néppárt elnöke:

Bűnbánatot és megtérést – soha nem késő, lásd a bűnbánó fiú esetét.

 

Niedermüller Péter, Erzsébetváros DK-s polgármestere:

Nekem nincs „legnagyobb politikai ellenfelem”. Én egy demokratikus, európai értékeket képviselő országban szeretnék élni. Magyarország ma nem ilyen ország. Így nem tudok kérdésére válaszolni.

 

Brenner Koloman, a Jobbik parlamenti képviselője és főpolgármester-jelöltje:

Azt kívánom, hogy megértsék végre: nem pusztán a saját szavazóiknak kell kedvezni, hanem minden budapestinek, minden állampolgárnak.”

 

Nyitóképünk illusztráció: „Boldog új évet!” felirat a 16-os busz kijelzőjén a budapesti Clark Ádám téren 2019. január 1-jére virradó éjjel.
MTI/Mohai Balázs

 

 

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mai nap
2023. december 23. 18:53
Boldog és csöndes karácsonyt , kedves Mandiner, sok derűvel, finom falatokkal, és nem utolsó sorban: örvendező lélekkel!!!
balbako_
2023. december 23. 18:13
Minden ellenzéki politikusnak és szavazónak kívánok még több Fidesz-KDNP 2/3-al nyert választást és még többször Orbán Viktort miniszterelnöknek. Teszem ezt önzetlenül, mert az általuk vezetett ország áldásaiból ők is részesednek.
Pandaka pygmaea
2023. december 23. 18:09
Istenem, gyere le... :D
2023. december 23. 18:05 Szerkesztve
"illetve azokat a politikai erőket, amelyek a kapitalizmus kritikátlan szerelmesei, illetve haszonélvezői." Ez azért érdekes, mert ez az ember lehet, hogy nem szerelmese, de haszonélvezője volt és maradt a kapitalizmusnak. Az volt már a "szocializmus" fedőnevű államkapitalista rendszerben is. És az ma is, a '90 óta tartó, magántőkén alapuló, kapitalista rendszerben is. De még, ha magánvállalkozóként dolgozna, akkor is kaptalista lenne, mert a tőke jövedelméből élne. Így meg, hogy haszonélvezője, munka nélkül, a kapitalista rendszernek, fokozottan vonatkozik rá a "jó kívánsága". És, ha ezt nem tudja, az elég szomorú a társadalmunkra nézve.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!