A semmiért állt bosszút egy furgonos, majdnem baleset lett a vége (VIDEÓ)

2023. december 03. 11:19

Az eset az M1-es autópályán történt, a fedélzeti kamera mindent rögzített.

2023. december 03. 11:19

A Budapesti Autósok oldal számolt be egy újabb meredek közúti esetről, melyet egy olvasójuk fedélzeti kamerája rögzített az M1-esen, Budapest irányában, még a múlt héten.

A felvételen is jól látszik, hogy egy furgonos kis híján balesetet okozott, mikor minden ok nélkül hirtelen bevágott egy szabályosan közlekedő autós elé, úgy hogy 

az nem adott okott a „támadásra”.

Az autós azt írta, „a belső sávban haladtam GPS szerint 130 km/órára állított távolságtartó tempomattal egy hosszabb sor végén. A gyorsabban haladókat folyamatosan elengedtem. Egy pár perce a sorunk által megelőzött fehér Ford Transit – amivel semmi interakcióm nem volt korábban, nem jött mögöttem a belső sávban, támadására okot nem adtam – a külső sávból az életünket veszélyeztető módon, elénk bevágva előzött meg”.

A félelmetes élményről szóló beszámolót azzal zárta, hogy úgy véli, 

az életüket az aktív és passzív menetbiztonsági elektronikának is köszönhetik.

Az esetről készült videót alább tekinthetik meg:

Nyitókép: Képernyőfotó

 

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
békalepcse2.0
2023. december 03. 15:51
A közlekedési joggyakorlati útmutató szerint, ha valaki elsőbbség meg nem adásával balesetet okoz, a bíróság nem vizsgálhatja az elsőbbseget élvező gyorshajtását és az elsőbbséget megnem adó terhére kell kimondani a baleset okozását. Viszont egy másodlagos eljárásban, mivel a gyorshajtó baleset részese volt gyorshajtás matt, el kell venni a jogosítványát legalább egy évre! A jelenlegi joggyakorlat nem alkalmas a gyorshajtók érdem szerinti szankcionálására. Ki kell javitani a joggyakorlatot! és keményen szankcionálni.
2023. december 03. 15:41 Szerkesztve
Sztem el tudtad volna engedni a furgonost, túl hamar kimentél a belső sávba. Amit a furgonos csinált, azért el kellene venni a jogsiját.. Amúgy az ilyenek mindennaposak a pályákon sajnos… Szerintem.
békalepcse2.0
2023. december 03. 15:39
Itt mundenki hülye? Igen az! Az autopályán való haladás és előzés szabálya szerint menetsebesség esetén szigorúan tilos a jobbról való előzés!!! Más eset ha araszol a sor és a külső sáv gyorsabban halad. A megengesett sebesség avagy közelében ilyen jobbról bevágós manőver egy jogosítványt és pórvizsgát kell érjen! Alapkresz! A sok száguldozni akaró és ezt jognak képzelőtől minél előbb meg kell vonnia jogosítványt, közveszélyesek! Tessék betartani a sebességhatárokat még ha tud a verda kétszázat is. Nem jog a gyorshajtás, akkor sem ha ki tudja fizetni a bírsagot, akkor sem!
blondiner
2023. december 03. 13:19
A magyarok furgonjaitól óvj meg uram minket :D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!