Olyat tett ez a két magyar börtönőr, aminek Ausztriában is nagyon örülnek

2023. november 12. 08:50

Nagy volt a pánik.

2023. november 12. 08:50
Bartal Dóra

A Sopronkőhidai Fegyház és Börtön két dolgozója életeket mentett – írta meg a Bors. Pusker Krisztán és Takács Dávid őrmesterek éppen a kocsikhoz ballagtak csütörtökön kilenc óra után, amikor furcsa hangokra lettek figyelmesek. Kiderült, hogy nagy lehet a baj, ugyanis a bekötő úttal szembeni fás területen az oldalára fordult egy autó. 

Mint ahogy arról a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának Kommunikációs Főosztálya tájékoztatott, a két őrmester mentőakcióba fogott:

Odafutottunk mindketten, és láttuk, hogy az ott lévő négy civil személy éppen vissza akarta az autót fordítani. A további sérülések elkerülése végett megakadályoztuk, hogy az autót kerekeire állítsák, majd a járművet spanifer és farönkök segítségével stabilizáltuk”

 – mesélte Pusker. Elmondta, hogy az egyik közelben lévő férfi a tűzoltókat értesítette, az őrmester kollégája pedig gyorsan a mentőket hívta.

A kocsiban egy idős osztrák nyugdíjas házaspár ült, a férfi pánikolt s minden áron próbált kimászni a kocsiból.

„Amikor odaértünk, a férfi próbált kimászni az autóból, ezért folyamatosan nyugtattuk őt. Kilenc óra után tíz perccel megérkeztek a katasztrófavédelem és az Országos Mentőszolgálat egységei. A helyszínt átadtuk nekik, majd segédkeztünk a kiemelésben és a beteg pozicionálásában. A két sérültet lapáthordágyra tettük, segítettünk a mentőautókhoz vinni őket” – mesélték az őrmesterek.

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

 

 

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Novicsok-5
2023. november 12. 09:06
Hát igen. A sok sittes meg embertelen körülmények között tengődik. Ha egyikük kerülne bajba a smasszer magasról leszarja. Hisz nem ember, függetlenül attól miért került be.
Kormánypárti2
2023. november 12. 09:01
Oké, hogy a cikk két magyar börtönőrről szól, na de ezért egyből kétszer is ki kellett rakni az oldalra? :DDDDD Kik írnak és szerkesztenek itt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!