Kövér László szerint Novák Előd demonstrálta a felszólalásával, hogy mi vele a probléma

2023. november 20. 17:21

„Az, hogy végighallgattuk az ön hozzászólását, az ülésvezetés legelemibb szabályainak durva megsértésével volt csak elképzelhető részemről” – fogalmazott a házelnök.

2023. november 20. 17:21

Az Országgyűlés hétfői ülésén, a napirend előtti felszólalásokban Kövér László házelnök és Novák Előd a Mi Hazánk képviselője folytatott éles szócsatát. 

Novák Előd szerint a Mi Hazánk Mozgalmat kirekesztik a Nemzetbiztonsági Bizottság üléseiről, pedig sikeresen átment a nemzetbiztonsági átvilágításon, „a titkosított tanácskozásokon csak az MSZP és a Jobbik bizottsági tagjai vehetnek részt a kormánypártokén kívül”. A Mi Hazánk képviselője a szivárogtatások miatt feljelentést tett.

„Azt is megtiltották nekem, írásos kérésem ellenére, hogy legalább a nélkülem lezajlott vita után betekinthessek a mutyijaikba”

– fogalmazott Novák Előd. Hozzátette: 

a Mi Hazánk szerint a teljes nyilvánosság bevonásával kellene vizsgálni az ellenzéki összefogás kampányfinanszírozási ügyét, valamint a Facebook szerepét is, a másik oldalon pedig a CÖF-CÖKA költéseit és forrásait.

Novák Előd azt is jelezte, hogy feljelentést tett a „momentumos politikusbűnözők” ellen is. Majd így folytatta: 

„Nemcsak Szabó Tímea esetében merül fel, hogy CIA-ügynök, hanem Gyöngyösi Mártont is annak nevezte a Jobbik azóta kilépett utolsó 56-osa”.

Kövér László házelnök Novák szavaira így reagált: 

„Az, hogy végighallgattuk az ön hozzászólását, az ülésvezetés legelemibb szabályainak durva megsértésével volt csak elképzelhető részemről. Tettem ezt annak érdekében, hogy ne mondhassa azt, hogy önbe folytattam a szót. Gyakorlatilag a házvezetést bírálta, ami a házszabály szerint legalábbis vita tárgyát képezheti, hogy megengedhető-e, azt hiszem, inkább nem. Nagyjából demonstrálta a felszólalásával, hogy mi a probléma önnel”.

Nyitókép: Földházi Árpád/Mandiner

 

Összesen 71 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bispora
2023. november 21. 08:24
Szerintem Nováknak igaza volt.
Kozmosz
2023. november 20. 22:48
Nakanuku: https://kerdezdmeg.hu/kerdes/fojtat-vagy-folytat-hogyan-irjuk-helyesen/
nakatomi
2023. november 20. 22:33
OFF "hogy önbe FOLYTATTAM a szót. " Kedves Mandiner! Biztos vagyok benne, hogy a házelnök úr "pontos jé"-vel mondta azt amit mondott. És az nem a FOLYTATÁS-ra vonatkozott. Sokkal inkább a FOJTÁS-ra. Valahogy így: önbe FOJTOTTAM a szót.
megfejtô
2023. november 20. 22:23
Jobbik 2.0 A narcisztikus novák.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!