Schiffer Andrásnak akadtak még kérdései Karikó Katalin Nobel-díja után is

2023. október 03. 11:07

Például: két éve nincs arra válasz, hogy liberális demokráciákban miként lehet kísérleti vakcinát előírni, emlékeztetett az ügyvéd.

2023. október 03. 11:07
Hont András, Schiffer András, Vasas

Kulcstéma volt a legutóbbi Öt című műsorban Karikó Katalin Nobel-díja. Schiffer András egykori LMP-s politikus, ügyvéd nem rejtette véka alá véleményét.

A műsor másik résztvevőjével, Konok Péter marxista történésszel ellentétben Schiffer hangsúlyozta, a tudás mindig társadalmilag meghatározott és a kultúrában mélyen beágyazott, ezáltal nem túlzás, hogy egy nemzet sikereként tekintünk a professzor elismerésére.

„Hogy az mRNS technológia felfedezéséért, kidolgozásáért Nobel-díjat kap Karikó Katalin, ennyiben magyar siker is, joggal. Másfelől ez önmagában egy óriási szellemi teljesítmény – fogalmazott az ügyvéd. – Csakhogy attól még, hogy ez a megsüvegelendő szellemi teljesítmény, amire mi, magyarok is büszkék lehetünk, méltán, az

nem feledteti el azt, hogy két éve nincs arra válasz, hogy liberális demokráciákban miként lehet kísérleti vakcinát akár teljes társadalomra, akár bizonyos foglalkozási csoportokra előírni.”

Úgy folytatta, hogy továbbra sincs tudományos, egzakt válasz arra, hogy a kötelező vakcináltatást mennyiben fékezte a koronavírus-járvány terjedését (erről becslések vannak, csupán, világos számítások nincsenek, tette hozzá), s hogy a nyugati országokban 1945 óta nem látott járványügyi korlátozások, tilalmak mennyiben voltak szükségesek, arányosak.

De Schiffer szerint van még kettő felvetés, amire ki kell térni ez ügyben. Az egyik, hogy a tizenhat magyar Nobel-díjasból olyan kitüntetett, „ki az aktív életének az egészét, vagy legalábbis nagyobb részét Magyarországon töltötte volna, olyan nincs”. A másik, ha az 1945 óta kiosztott tudományos Nobel-díjakat – tehát nem a béke és irodalmi kitüntetéseket – tekintjük át, egyértelműen kitűnik az Egyesült Államok hegemóniája.

„Az USA csúcsra járatja a »brain draint« a második világháború óta, ami fokozza a centrum és a periféria, félperiféria közötti különbségeket, leginkább a globális egyenlőtlenségeket” – tette hozzá.

A műsort ITT tudják visszanézni:

Nyitókép: Facebook

 

Összesen 118 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Andilla
2023. október 04. 16:59
Remek, hogy végre szabadabban lehet beszélni a kovid cirkuszról, és időnként tekintélyesebb médiumban is megszólal egy-egy véleményformáló, hangot adva kétségeinek és fenntartásainak. De hadd kérdezzem meg: Schiffer András ÜGYVÉD hol volt 2020-21-ben, amikor mi, "hülye konteósok" pontosan erről beszéltünk, ezeket kérdeztük, tiltakoztunk ellene? Meg pl. Fritz Tamás, aki most a Magyar Nemzetben ír a WHO ellen?
falcatus-2
2023. október 04. 10:32
nem az oltás(ok) szükségessége ellen vannak fenntartások, hanem a nem kellően tesztelt, ellenőrzött, kétes hatású mRNS oltással szemben.Nem véletlenül alakult már három országban is pertársaság a Pfizer ellen.
P_F_Juli
2023. október 03. 18:22
Karikó Katalinra igenis büszkének lehet és kell lennünk. Olyan "eszközt" alkotott meg, amely megteremti a lehetőségét annak, hogy szinte minden betegség és rendellenesség gyógyíthatóvá válhat, mivel eljuthatunk a gének szintjéig. Csakhogy ott van a "de". Ugyanis mindent fel lehet használni "jól és gonoszul" is. Gondoljunk csak a Curie házaspár munkásságára. A nukleáris energia lehet áldás, de katasztrófa is. Ha az MI fejlődési ütemét is figyelembe vesszük, az mRNS technológia korlátlan eszközt ad az ember kezébe. Ha nem jó kezekbe kerül, beláthatatlan következményei lehetnek.
BAJA
2023. október 03. 17:21
ezek libertálib és libertatorikus demokratúrák
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!