Munkaerőpiac: a hetedik helyen állunk az unióban

2023. október 27. 09:22

Az elmúlt egy évben több mint 20 ezer fővel, 4 millió 759 ezerre emelkedett a dolgozók száma, miközben a munkanélküliség 4 százalék alatti szinten maradt, 3,9 százalékot ér el.

2023. október 27. 09:22

A magyar gazdaság ellenállóképességét, erejét, valamint a kormányzati intézkedések hatékonyságát tükrözik a legfrissebb munkaerőpiaci adatok – állapította meg Czomba Sándor, a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szeptemberre vonatkozó foglalkoztatottsági és munkanélküliségi statisztikái kapcsán. A minisztérium pénteki közleményében Czomba Sándor hozzátette, hogy az elmúlt egy évben több mint 20 ezer fővel, 4 millió 759 ezerre emelkedett a dolgozók száma, miközben a munkanélküliség 4 százalék alatti szinten maradt, 3,9 százalékot ér el, ami az unióban a hetedik legkedvezőbb eredmény.

A KSH adatai szerint 

a munkanélküliség aránya Budapesten, valamint Közép- és Nyugat-Dunántúlon sem éri el a 3 százalékot. 

Azaz aki tud és akar dolgozni, az el tud helyezkedni, ráadásul ezért egyre magasabb bért is kap. A Gyurcsány-korszakhoz képest ugyanis 1 millióval nőtt a foglalkoztatottak száma, miközben háromszorosára nőtt az átlagbér, a minimálbér és a garantált bérminimum is. Czomba Sándor hozzátette, hogy a kormány a munkaerőpiaci tartalék aktivizálásával tovább kívánja növelni a foglalkoztatottságot, ezzel még alacsonyabb szintre csökkentve a munkanélküliséget. Az államtitkár megállapította, hogy az olyan kormányzati lépések, mint a Baross Gábor Újraiparosítási Hitelprogram, a Széchenyi Kártya Program, valamint a célzott munkaerőpiaci támogatások, sikeresen megvédték a magyar munkahelyeket és a családokat is.

(MTI)

Nyitókép: MTI

 

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ízisz
2023. október 27. 10:42
Z. Akik mégsem dolgoznak, azok a dollármédia által fizetett hazaáruló bérkommentelő prosti kurva cselédek és itt verik a Mandin a faszukat guruló centekért...💯😏😬💤
bakafant-28
2023. október 27. 09:39
Gyertek,"itt minden szar"- isták,bezzegromániások!
RasPutin
2023. október 27. 09:31
Kíváncsi vagyok mikor számolják vele a vendégmunkásokat is. Mert a külföldön dolgozó magyarokat is beleszámolják holott ők nem is itt adóznak hanem pl. Ausztriában.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!