Munkában a Mátrix – lecsaptak a rendőrök a szabolcsi számlacsapolókra

2023. október 22. 11:57

Percek alatt ötmilliót vettek le az érdi nő számlájáról a szabolcsi csalók, végül kattant a bilincs.

2023. október 22. 11:57

Az érdi rendőrök Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyéig mentek el azért, hogy otthonukból bilincsben vigyék el azt a két férfit, akik a gyanú szerint részt vettek egy közel 5 milliós online csalásban – számolt be a police.hu.

A sztori már ismerős volt a rendőröknek: a sértett kapott egy telefonhívást, arról, hogy „gyanús pénzmozgást” észleltek, melyben arra kérték az érdi nőt, hogy töltse le az Anydesk alkalmazást, és adja meg adatait. A csalók ezután néhány perc alatt leemelték a számlájáról a 4.890.000 forintot. 

A pénz útjának visszafejtése két nevet dobott ki, lakcímük, tartózkodási helyük több száz kilométerre esett Pest vármegyétől. A földrajzi távolságot letudva, az érdi rendőrök október 4-én hajnalban értek a tuzséri címekre, ahol 

mindkét férfit ellenállás nélkül elfogták, otthonukat átkutatták, számlakivonatokat, iratokat foglaltak le.

A 35 éves M. Norbert a hozzá vándorolt pénzeket egy nyíregyházi bankban vette fel. Számláját a 40 éves Sz. József megbízásából nyitotta, akinek aztán az érkező, majd felvett összegeket át kellett adnia 10 százalék jutalékért cserébe. Így került az érdi asszony kicsalt pénzének egy része M. Norberten keresztül Sz. Józsefhez.

Sz. Józsefet és M. Norbertet pénzmosás bűntettével gyanúsították meg, szabadlábon védekezhetnek.

Az Érdi Rendőrkapitányság tovább nyomoz az ügy szélesítése, a tettesek társainak azonosítása, felkutatása és elfogása érdekében – olvasható a rendőrség oldalán.

A rajtaütésről készült videót alább tekinthetik meg:

Nyitókép illusztráció. Fotó:Thomas Frey / DPA / AFP

 

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nempolitizalok-0
2023. október 22. 14:11
Segítőkész banki ügyintéző feltelepített a kedves ügyféllel egy anydesk-et. Dehogy gyanús, sőt, milyen rendes. Szerintem még a lakáskulcsöt is el tudná kérni, hogy majd kitakarít.
Muki46
2023. október 22. 13:16
Telefonon bank nem hív fel. Ha mégis fölhívna, semmit nem szabad tenni, csak a hívó nevét megkérdezni, fölírni és letenni, majd kikeresni a telefonkönyvből a bank tényleges számát, és ellenőrizni, hogy tőlük jött-e a hívás.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!