Kepes András: Orbánék a Kádár-korszakot restaurálták

2023. október 12. 16:52

Az egykori műsorvezető kiosztotta az ellenzéket is.

2023. október 12. 16:52
null

A Magyar Hang Kultúrtáj című műsorának vendége volt most megjelent új könyve kapcsán Kepes András. Az újságíró, műsorvezető aktuálpolitikai kérdésekre is válaszolt, amelynek kapcsán egyebek mellett arról beszélt, hogy 

sokan nem azért szavaznak a Fideszre, mert ez tetszik nekik, hanem mert nincs más választásuk, az ellenzék színvonala miatt.

Szerinte azonban az emberek keresik a lehetőséget, ezért is fordulhat elő, hogy Vona Gábor most létrejött pártja egy felmérés szerint már rögtön 2 százalékon áll. 

A DK-val, mint az ellenzék vezetőjével és annak elnökével, Gyurcsány Ferenccel kapcsolatban ugyanakkor úgy fogalmazott: „amíg a legnagyobb törpe azzal dicsekszik, hogy törpék között ő a legnagyobb, addig nem lehet megmagyarázni neki, hogy akkor is törpe.” 

A Fidesz regnálása kapcsán azt fejtegette, hogy nem a Fidesznek, hanem „a folyamatosságnak van egy nagyon hosszú bázisa”. 

Mintha a jelenlegi hatalom úgy gondolná, hogy a folyamatosság a Horthy korszak restaurálásával történik, 

de gyakorlatilag a Kádár-korszakot restaurálták 

– mondta Kepes, aki szerint a hatalom ezt ugyanakkor próbálja összekenni egy kis horthyzmussal, mert ott is volt egyfajta folyamatosság.

Az egykori műsorvezető konszenzuson alapuló reformfolyamatot sürgetett, ugyanakkor szerinte senki nem akar komoly változást, csak az érdekli, hogy megszerezze a hatalmát. 

Kepes a Telex Most jövök című műsorának is vendége volt, ahol egyebek mellett arról beszélt, hogy „a magyarság olyan, mint a malária, ha egyszer bekerül az ember vérébe, ott is marad”.  Nehezményezte ugyanakkor, hogy a portál a másfél órás beszélgetésnek azt a címet adta, hogy: „Az Origótól felfordul a gyomrom”. Ezért Facebook-bejegyzésében azt írta, hogy „Most már a Telextől is felfordul a gyomrom”. 

A teljes beszélgetést itt nézheti vissza:

Nyitókép: YouTube/Magyar Hang 

 

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nemkellnév
2023. október 15. 14:46
"Kepes András: Orbánék a Kádár-korszakot restaurálták". Igen, akkor most ez nekünk Kepes-olvasóknak mit üzen? Hogy Kepes úr végtelenül boldog lett ezáltal vagy azt, hogy éppen fordítva? Megjegyzem: Kepes úr a szocializmusban szocializálódott. Számára az értékek szabad ütköztetése az igazi fikció.
GrumpyGerald
2023. október 12. 21:23
Vona, mint lehetőség... Idáig olvastam! :Đ
Obsitos Technikus
2023. október 12. 21:21
Akkor most jól érzed magad, Kepes Imre elvtárs föltámadt, mehetsz isibe Argentínába. Csak menj már.
templar62
2023. október 12. 19:33
Mondják : kádárapródögei .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!