Novák feljelentette Ukrajnát Elon Musknál

2023. szeptember 26. 17:53

A fideszes propaganda ezt „csúcstalálkozónak” nevezte.

2023. szeptember 26. 17:53
null
Bartus László
Bartus László
Amerikai Népszava

„Novák Katalin Amerikában Orbán illiberális szövetségeseinek hálóját építi. A Trumpot támogató déli államokban szervez találkozókat, még véletlenül sem északon vagy a két óceán partján a demokratikus államokban. A NER-ben elindított karrierje előtt a sznob Novák Katalin »leredneckezte« volna azokat, akikkel manapság tárgyal, s akik eleve megvetik az olyan értelmiségi nőket, mint amilyen ő maga. E találkozók során tárgyalt Elon Muskkal, aki nemcsak excentrikus, de illiberális felfogású is, a Twittert főleg azért vette meg, hogy visszaengedhesse Trumpot.

Musk úgy került az Orbán-rendszer propagandistáinak látókörébe, hogy megnézte Tucker Carlson Orbánnal készült, hazugságokkal teli botrányos szélsőjobboldali »interjúját«, és egy megjegyzést tett a demográfiai csúcsnak nevezett propagandarendezvény kapcsán arról, hogy »Magyarország keményen próbálja kezelni a termékenységi arányszám problémáját«. Nem biztos, hogy Musk ezt úgy gondolta, ahogy a NER-ben hiszik, miután ő maga szisztematikus szaporítaná saját magát, mint okos embert (ez önmagában is disztopikus őrültre vall), amihez béranyákat is lehet használni.

Ez azonban már elég volt ahhoz, hogy Novák előbb meghívja a budapesti »demográfiai csúcsra«, majd miután Musk ott nem jelent meg, maga zarándokolt Austinba, ahol Musk szakított rá időt. A fideszes propaganda ezt »csúcstalálkozónak« nevezte. Orbán felhasználta a helyzetet arra, hogy Novákon keresztül feljelentse Ukrajnát Musknál, aki a háború kezdetén a Starlink nevű, műholdas internetet biztosító cégének szolgáltatásával még besegített az ukránoknak, amikor az oroszok elvágták a kommunikációs rendszerüket, aztán pedig már akadályozta őket.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Bartos Gyula / Sándor Palota

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 79 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2023. szeptember 27. 19:39
Úgy tűnik ideges a manusz! Valamit megint jól csinál a magyar vezetés.
lyon-v-2
2023. szeptember 27. 18:48
Nagy hülye ez a Bartus....
pipa89
2023. szeptember 27. 14:54
Ki fizeti ezt a tetű alakot, hogy minden nap itt landol a mandin?
Intar
2023. szeptember 27. 11:55
bartus és a gelncsér rokonok? Met totálisan elmerokkant mindkettő.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!