Navracsics Tibor megszólalt Erasmus-ügyben: szerinte ekkorra várható a megállapodás

2023. szeptember 06. 18:54

Az Európai Bizottság rugalmasabb, mint korábban – jelentette ki a miniszter.

2023. szeptember 06. 18:54
NAVRACSICS Tibor

Johannes Hahnnal, az Európai Bizottság költségvetésért felelős biztosával folytatott tárgyalásunk jó hangulatban folyt, ami azt a reményt kelti, hogy talán az elkövetkező időszakban az áttörésig is eljuthatunk, és ősz végéig sikerül rendezni a még fennálló kérdéseket az Erasmus-ügyben – jelentette ki Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter Brüsszelben, Bóka János európai uniós ügyekért felelős miniszterrel közösen kiadott nyilatkozatában.

Navracsics Tibor kifejtette: abban állapodtak meg a biztossal, hogy a tárgyalásokat fel kell gyorsítani, és a még fennálló technikai problémákat meg kell oldani, hogy 

november végén megállapodásra juthassanak, és zökkenőmentes legyen a magyar diákok Erasmus-ösztöndíjakban való részvétele.

Hozzátette: a szerdai tárgyalások azt mutatták, hogy az Európai Bizottság rugalmasabb, mint korábban, olyan területeken is, ahol előzőleg a testület és a magyar kormány álláspontja eltért. Mint leszögezte, ezek a kérdések alapvetően nem az egyetemi kuratóriumok tagságára vonatkoznak.

(MTI)

Nyitókép: MTI/Kovács Attila
 

 

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nyugati_Adam
2023. szeptember 06. 21:26
Két gyermekem is eltöltött két-két teljes évet, két valamikor jó nevű és talán talán jobbnak mondható német és francia egyetemeken. Mindketten a lehető legjobb minősítést érték el, de az volt a véleményük, hogy szakmailag a két év kidobott idő és pénz volt. Ma mindketten magyar tulajdonú cégeknél, jól munkahelyeket találtak. Még a 80-as években magam is tanultam egy export finanszírozású okmányos levelezési, 4 hónapos, horror magas tandíjú londoni tanfolyamon. A 4 hónap alatt végig arra vártam, hogy talán holnap majd tanulok valami újat, Azonban csak olyan okmányokat oktattak, amelyeket már több mint 1 éve a gyakorlatban is használtunk a bel- és külföldi partner bankok és az ügyfelek teljes megelégedésére. Ennyit a nyugati egyetemi és tanfolyami oktatásról.
BartSimpson
2023. szeptember 06. 20:32
Off: mi a fa*ért érkezik egy halom kínai kéretlen sz*r a Mandiner belépéskor és utána is ? Eladtátok magatokat vagy ez a kötelező irányvonal ? On: Navracsics egy csicska aki hónapok óta mantrázza, hogy "hamarosan" 🤣
states-2
2023. szeptember 06. 20:23
Nem akarom bántani Navracsicsot, de már kezd dögunalmas lenni a kincstári optimizmusa.
Lord Vader
2023. szeptember 06. 20:18
Olyan megállapodás, mint az uniós pénzek ügyében? Akkor el lehet felejteni. Brüsszellel hasztalan megállapodni, nem tartja be.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!