Halálosan megfenyegette David Pressmant egy tápiószecsői férfi

2023. szeptember 20. 09:10

Rajtaütöttek a férfin, majd nyomozás indult ellene.

2023. szeptember 20. 09:10
PRESSMAN, David

A 24.hu arról írt, hogy a Központi Nyomozó Főügyészség a nyáron rövid időre őrizetbe vett egy tápiószecsői férfit, aki internetes üzenetben fenyegette meg David Pressmant, az Egyesült Államok budapesti nagykövetét. Mint kiderült, a júliusi akcióról eddig nem hoztak nyilvánosságra információkat.

A főügyészség szóvivője a lap érdeklődésére azt írta, hogy „az ügyben kényszerítéssel elkövetett, közösség tagja elleni erőszak bűntettének kísérlete miatt” folytatnak nyomozást.  A lap úgy tudja, hogy az 53 éves férfi a gyanú szerint a nagykövetség által fenntartott Twitter-oldal üzenőfalára a többi között azt írta a nagykövetnek címezve:

„Mondj le, te buzi, ha nem akarsz koporsóban távozni Magyarországról.”

A hatóság szerint a tápiószecsői férfi az amerikai diplomata nyíltan vállalt szexuális irányultsága miatt küldte el a fenyegetést, a férfi azonban a következőt állította: 

annak ellenére, hogy nem beszél angolul, az Egyesült Államok titkosszolgálatának dolgozik, 

és azért írta az üzenetet, hogy tesztelje a magyar hatóságokat. Később mégis azt kérte, ne írjanak az ügyről, mert az illetékes szövetségi tiszt megtiltotta, hogy a médiához forduljon, tudósít a 24.hu.

Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

 

Összesen 243 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gyurcsany-embere
2023. szeptember 23. 20:15
Sajnos ide vezet, amit a fidesz több mint egy évtizede folytat, vagyis az agymosó kormánypropaganda és a lejáratóhadjáratok a rendszer ellenségei ellen. Elég hozzá egy szegény együgyű ember, aki mindent elhisz és máris egy gyűlölködő, agresszív, akár tettlegességre képes egyed válik belőle, aki még a máshogy gondolkodó honfitársait is utálja.
Nehidd El
2023. szeptember 21. 15:24
Íme, mégsem üreshalmaz a Jákob Párt választói bázisa.
Uztu
2023. szeptember 21. 14:05
Óhjaj, akkor szíjgyártó vagy novák úrbölgy megy segget nyalni?
Kovács József
2023. szeptember 21. 12:16
Btk. 332. § Közösség elleni uszítás 332. § Aki nagy nyilvánosság előtt a) a magyar nemzet ellen, ... gyűlöletre uszít, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!