Különleges kulisszatitkokat mesélt a törökországi mentésben részt vevő magyar mentőcsapat

2023. szeptember 23. 22:40

Szentkirályi Alexandra a Pál-völgyi-barlangban beszélgetett a törökországi magyar mentőcsapattal.

2023. szeptember 23. 22:40

A Magyar Barlangi Mentőszolgálat csapata és dr. Zádor Zsófia, tudása legjavát nyújtva mentette meg az amerikai barlangász, Mark Dickey életét 1040 méterrel a felszín alatt, Törökországban. A csapattal Szentkirályi Alexandra beszélgetett a Pál-völgyi-barlang mélyén, ahol a csapat tagjai meséltek a mentés körülményeiről, a kihívásokról. Olyan kulisszatitkokat is elárultak, minthogy például Zsófia a mentés során szinte csak gyulai kolbászt evett.

A Pál-völgyi-barlangban készült felvétel itt tekinthető meg:

Ahogy korábban a Mandiner is beszámolt róla, a Magyar Barlangi Mentőszolgálat csapata és dr. Zádor Zsófia mentette meg az amerikai barlangász, Mark Dickey életét 1040 méterrel a felszín alatt, Törökországban. 

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: Szentkirályi Alexandra Facebook-oldala

 

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csapláros
2023. szeptember 24. 15:23
I feel the earth move under my feet 2023. szeptember 24. 12:50 ..."Ez a legjobb! At the surface,"... Fingod sincs egy TUDÓSI ELHIVATOTTSÁGRÓL! A fickónak a barlangászás a HIVATÁSA, a foglalkozása. Neked meg az, hogy itt nyekeregsz. Ha téged baleset ér, akkor legföljebb eltűnsz innen egy pár hétre. Ha dolgozol, akkor meg mész betegszabadságra és táppénzre. Ha utána kibasznak a munkahelyedről, akkor mész egy másikra. És kurva nagy mázlid van, ha a munkádat legalább RÉSZBEN hobbiból is csinálhatod...
csapláros
2023. szeptember 24. 15:17
I feel the earth move under my feet 2023. szeptember 24. 12:48 ..."Az is szánalmas, hogy a doktornő neve említésre sem került"... De azért MÁS ÚJSÁGOKBÓL és cikkekből csak megtudod a doktornő nevét is bazdmeg, ha nagyon érdekel. Na és persze azok is megismerték, barlangász társadalom, barlangi mentők, orvostársadalom, akiknek ez fontos! Valami TUDATHASADÁSOS liberálnáci módon rinyálsz, hogy ez a mentés valami piár felhajtás lett volna (nem volt az) és közben meg, hogy a ló nem köszönt, amikor bement a kocsmába egy kisfröccsre! ...Szánalmas.
I feel the earth move under my feet
2023. szeptember 24. 12:50
Ez a legjobb! At the surface, Dickey was airlifted by helicopter to hospital in Ankara, the Turkish capital, where tests and biopsies identified his illness as gastrointestinal bleeding triggered by a lesion in his intestine, although the cause of the lesion is not yet known. He has since been discharged and is keen to go caving as soon as the middle of next month, despite the risk it might strike again. “It is not really like there’s a worry or concern, it is just premature to say that because testing is still ongoing, he says, unmoved by my suggestion that the idea of going caving again would be anathema to most of us if we went through what he did. Caving is one of the final frontiers of exploration,” he explains. “We are pushing the exploration of the world in one of the few places where humans have never been. Is there anything to do differently? No. I can make sure I have no pre-existing medical condition and as long as I have no increased risks of recurrence then I’ll go caving.
I feel the earth move under my feet
2023. szeptember 24. 12:48
Az is szánalmas, hogy a doktornő neve említésre sem került.. https://www.nytimes.com/2023/09/11/world/europe/mark-dickey-rescued-turkey-cave.html https://www.bbc.com/news/world-europe-66742540 (de legalább megemlítik a menyasszonyát, aki buzgón imádkozott érte)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!