„Hol vagyunk mi elszigetelődve és hol hiányzik a tisztelet?” – Bayer Zsolt, Fodor Gábor és Mráz Ágoston Sámuel voltak Lánczi Tamás vendégei

2023. szeptember 15. 10:12

Orbán Viktor kötcsei beszéde adta a témát a műsornak.

2023. szeptember 15. 10:12

Bayer Zsolt író, publicista, Fodor Gábor, a Közép-európai Rendszerváltást Kutató Intézet igazgatója és Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Intézet vezetője voltak Lánczi Tamás vendégei az M1 és a hirado.hu közös csütörtök esti hírháttérműsorában, a 48 perc – Házigazda: Lánczi Tamás című műsor évadnyitó adásában.

A hirado.hu beszámolójában idézték Orbán Viktor miniszterelnököt, aki hétvégi kötcsei beszédében azt mondta: Magyarország célja, hogy nagyok legyünk, erősek és gazdagok, majd mindehhez még hozzátette: tiszteljen minket a világ.

Lánczi Tamás, a műsor házigazdája felvetette, a tiszteletet sokan összekeverik a szeretettel. Bayer Zsolt szerint míg a szeretet feltétel nélküli, a tiszteletre rá kell szolgálni, és egyáltalán nem biztos, hogy tisztelet és szeretet együtt járnak. A publicista úgy vélekedett,

egészen kivételes történelmi pillanat, hogy egy országot egyszerre tiszteljenek és szeressenek. 

Lánczi Tamás erre példaként felhozta: '56 októbere ilyen pillanat volt. Bayer Zsolt pedig megemlítette a lengyel-magyar viszonyt, amely szerinte az elmúlt ezer évben többnyire arról szólt, hogy a két nép szerette és tisztelte a másikat.

Mráz Ágoston Sámuel szerint a miniszterelnök azt keresi, mi az a magyar út, amely elvezet ahhoz, hogy különleges magyar imázs alakuljon ki a világ szemében.  Nem arról szólnak a miniszterelnök tiszteletre vonatkozó szavai, hogy a magyarok szuverén belügyeibe ne szóljon bele senki? – tette fel a kérdést Lánczi Tamás.

Fodor Gábor úgy vélekedett, ez azt jelenti, hogy a miniszterelnök látja, hogy baj van, azt, hogy a tisztelet nincs meg Magyarország iránt a világ részéről.

„A magyar miniszterelnök a francia elnökkel reggelizik és vacsorázik, ma van itt az olasz miniszterelnök, a török elnök augusztus 20-án egy keresztény államalapítás ünnepségén tette tiszteletét.

Hol vagyunk mi elszigetelődve és hol hiányzik a tisztelet?”

– reagált Mráz Ágoston Sámuel Fodor Gábor megjegyzésére.

(MTI)

 

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Palatin
2023. szeptember 23. 20:39
Orbán egy zseniális politikai vezetö, mellette a hazaáruló csibészek joggal nem jutnak labdához, ezért próbálják hazugságokkal, trágáságokkal támadni, de ö csak nevet rajtuk. Az ellenlábasait és ellenségeit ezért az unióban is, itthon is majd megeszi a frász, mert érzik, hogy ezt a hegyet nem fogják tudni megmászni. Ami pl. a nemzetellenes ballibsi magyar ellenzéket illeti, - akik már eszelös ámokfutókká lettek ettöl a belsö gyötrelemtöl -, ök még oxigén palackkal sem tudnák megmászni Orbán kukába dobott, elhasznált papucsát sem. A gyurcsányista ellenzék annyira utálja a saját hazáját, a saját hopnfitársait, hogy ök a magyarok minden sikerét egy sorscsapásként élik meg. Az ellenzéket egyáltalán nem érdeklik se a választók, se az ország. A Fidesznél Magyarország számára még évtizedekig nem lesz jobb alternatíva. Elöbb ki kell halni a gyurcsányistáknak ahhoz, hogy egy valóban új, normális nemzedék szerephez juthasson.
Palatin
2023. szeptember 23. 20:34
Tudni kell, hogy kiktöl kell elszigetelödni. És ezt Orbán pontosan tudja.
Zjzj
2023. szeptember 15. 13:14
Nincs tul jo hete a mediaworks szocsoveknek: bevettek a geci szollosi ingyenutazasi sztorijat - csokolgathatjatok pressmann segget, hogy adofizetok penzet sporolta; atvettek a muszkafasz 560 napos semmijet anelkul, hogy lefordittatrak volna a nemet kulugyminiszter beszedtoredeket. A neres csurhe bevesz mindent aztan meg halgatnak mint szaragazban…. De
Zolotarjov
2023. szeptember 15. 12:14
Na ugye..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!