Eurostat: Romániában majdnem minden második gyereket a szegénység veszélye fenyeget

2023. szeptember 27. 18:51

Ezzel szemben hazánk előkelő helyet foglal el a friss Eurostat-listán.

2023. szeptember 27. 18:51
null

Hiába szokott az ellenzéki sajtó és politikusok újonnan Romániára, mint hazánkat életszínvonalban beérő országra hivatkozni, a hivatalos adatok szerint keleti szomszédunk még számos mutatóban messze elmarad nemhogy a nyugat-európai, de a közép-európai térségtől is.

Az egyik ilyen mutató a gyermekszegénységre és a társadalmi kirekesztődésre vonatkozó statisztika. Az Eurostat friss adatai szerint Romániában fenyegeti arányaiban a legtöbb 18 év alatti gyereket a szegénység veszélye: majdnem minden második románai gyermek (41,5 százalék) ki van téve ennek a kockázatnak.

Ezzel a románok majdnem kétszeresen túlszárnyalják az EU átlagot (24,7 százalék) és 

messze elsőként vezetik az uniós listát, melynek második helyen Bulgária, harmadik helyén Spanyolország áll (33, 9, illetve 32, 2 százalékkal).

Magyarország 20 százalék alatt van ebben a mutatóban, és csak 7 EU-s előzi meg: Lengyelországon, Észtországon, Finnországon, és Hollandián kívül csak Dániában, Csehországban és Szlovéniában fenyeget kevesebb 18 év alatti gyermeket a szegénység és a társadalmi kirekesztődés veszélye, mint hazánkban.

A teljes listát itt lehet böngészni: 

Nyitókép: MTI Fotó, Balogh Zoltán

 

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dunhill67
2023. szeptember 30. 10:35
bezzeg
Unknown
2023. szeptember 28. 01:59
nem kell izgulni, majd megmagyarázzák a balogok, hogy fordítva nézzük a listát.... és bezzeg románia!
Guy_Verhofstadt
2023. szeptember 27. 22:02
Klári körbemegy meglátogatja anyuka régi udvarlóit. A pápai konténerirodánál is megállnak egy rövid egészségügyi szünetre.
fsdfsdf
2023. szeptember 27. 20:26
Zsolakomarom aki egy született magyargyűlölő (Komárom település nevét kisbetűvel írja) nem tudja elfogadni, hogy a szülőhazájában Romániában a gyermekre sorstalanságot jövő vár. Hiába igyekszik menteni a helyzetet mindenféle mondvacsinált kifogással.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!