Egyre több külföldi költözik hazánkba – sok érvet látnak Magyarország mellett

2023. szeptember 30. 15:05

Egy német férfi szerint Magyarországon nyugodtabb és lazább életvitelt folytatnak az emberek.

2023. szeptember 30. 15:05

Miért vándorol egyre több német Magyarországra? – kezdi a TikTok közösségi oldalon megosztott videójában egy férfi, aki maga is Németországból költözött hazánkba – szúrta ki a Magyar Nemzet.

A férfi  Die_schmidts_ungarn néven posztolt a közösségi oldalra, és sok érvet sorakoztatott fel Magyarország mellett. A videóban elhangzik, hogy szerinte Magyarországon nyugodtabb és lazább életvitelt folytatnak az emberek, mint bármely másik európai országban. Kiemelte azt is, hogy 

Magyarországnak „elképesztően gazdag a kultúrája és a történelme”, valamint azt, hogy a „magyarok meginghatatlanul büszkék hazájukra, és nagy az együttműködés közöttük”.

Korábban Orbán Balázs is megosztott egy videót Facebook-oldalán, amelyben egy rövid beszélgetés látható a miniszterelnök politikai igazgatója és egy Magyarországra költözött ausztráliai férfi között. Utóbbi a TikTok-ra posztoló férfival egybehangzóan állította azt, hogy 

hazánkban nagyon alacsony a bűnözések száma, biztonságosnak tartják mind a ketten Magyarországot. 

A német férfi többek között azt is megjegyezte, hogy nálunk alacsonyabbak a megélhetési költségek, mint például Németországban vagy Ausztriában, valamint az integráció meglehetősen könnyebb, mint más országokban.


A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai szintén megerősítik, hogy a németek körében igen népszerűvé vált hazánk:

az elmúlt négy évben dinamikusan, 34,9 százalékkal nőtt az itt letelepedő németek száma.

Míg 2019-ben 16 537-en érkeztek, a Magyarországon élő német állampolgárok száma 2023-ban már elérte a 22 310-et – olvasható a Magyar–Német Intézet nemrég megjelent elemzésében.

A német férfi vallomását hazánkról itt tekintheti meg:

Nyitókép: Fotó: Facebook

Összesen 207 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
trash5
2023. november 25. 08:48
Még jó, hogy nem értitek a viccet. Döbrögi birodalmát röhög a civilizált világ, de ti nem értitek, hogy nem veletek, hanem rajtatok.
Menhetten
2023. október 02. 22:00
Nyugdíjasok?! A hír az lenne, ha munkavállalók érkeznének nyugatról!..
Janika50
2023. október 01. 16:45
Azért illenék minimális szinten beszélni választott hazája nyelvét és nem elvárni hogy a fogadó nép gazsuláljon neki, nekik. Senkit nem érdekel, hogy ich bin Deutsch, ... Mi először emberek vagyunk és úgy magyarok.
Európai téridő
2023. október 01. 07:36
"Egy német férfi szerint Magyarországon nyugodtabb és lazább életvitelt folytatnak az emberek." - Mi a pihe? a bezzeg-fritzeknek is tele van a hócipőjük az otthoni Gründlichkeit und Methodé"-vel és egyéb, firkász-propagandistáink által agyonbezzegezett "erényeikkel"
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!