Dúró Dóra szerint a NATO-tagság helyett hosszú távon az ausztriai modellt kéne követnünk

2023. szeptember 20. 11:34

„A háborúnak akkor lesz vége, ha Oroszország és az USA tárgyalóasztalhoz ül, lokális konfliktusra leszűkíteni mindezt, nagyon nagy hiba” – fogalmazott a politikus.

2023. szeptember 20. 11:34
null

Dúró Dóra volt az ATV Szigorlat című műsorának vendége. A műsor vezetőin kívül Kacsoh Dániel, lapunk főszerkesztő-helyettese is kérdezte a Mi Hazánk politikusát. 

Vona Gábor új pártjának kivesézése, az oktatási rendszer válsága elleni tüntetések, a Demográfiai Csúcs, illetve a svéd és finn NATO-csatlakozás kérdéskörei után az orosz-ukrán háború is téma volt a beszélgetés során.

Dúró Dóra szerint a legfontosabb az lenne, hogy Európában stabilitás alakuljon ki, ennek ellenére a NATO úgy tesz, mintha Oroszország nem létezne. „Ezt egy nagyon buta és rövidlátó politikának gondoljuk. Ennek a háborúnak így vagy úgy, előbb-utóbb vége lesz, és az Európai Unió határán ott marad Oroszország, ami egy óriási birodalom, 180 millió emberrel, hatalmas gazdasággal, rengeteg nyersanyaggal, 

aminek a gazdasági előnyeit Európának ki kellene használnia” 

– fogalmaz. Hozzáteszi: azonban az a politika, amit most a nyugat-európai közvélemény által támogatott politikusok visznek, Európa gazdasági visszaesését okozza. A Mi Hazánk politikusa kiemeli: az IMF előrejelzései szerint Oroszország gazdasági növekedése meg fogja előzni a német és francia gazdaság növekedését. „Egyértelműen látszik, ki azok, akik veszítenek ezen a háborún” – jegyzi meg Dúró Dóra.

Maradjunk-e a NATO-ban?

Úgy gondolom, ez egy hosszútávú kérdés, rövid távon nyilván – mivel a hadseregünk állapota olyan, amilyen –, nincsen más választásunk. Ugyanakkor a NATO-ban sokkal inkább az USA érdekeinek kiszolgálása zajlik, mintsem a nemzetállamok valódi honvédelme. 

Ezért egy olyan modellben vagy megoldásban is gondolkodhatunk hosszútávon, ami Ausztria esetében fennáll, aki nem tagja a NATO-nak, mégis tudja biztosítani az ország védelmét” 

fogalmaz a Mi Hazánk politikusa.

Dúró Dóra szerint a háborús szankciók nem használtak Oroszország ellen, azokból is inkább az Unió gazdasága jött ki vesztesen, ahogy fogalmaz: az EU gazdasága és Magyarország gazdasága is beleállt a földbe.

Az európai gazdaság sokkal jobban megsínylette ezt a háborút, minthogyha egy okosabb politikát folytattak volna a nyugat-európai politikusok” – mondta, majd hozzátette: ez a háború nem egy orosz-ukrán konfliktuson alapul, hanem az orosz-amerikai konfliktus eredménye,

így csak akkor lesz vége, ha Oroszország és az USA tárgyalóasztalhoz ül.

 „Lokális konfliktusra leszűkíteni mindezt, nagyon nagy hiba” – jelentette ki Dúró. „Ennek a háborúnak a hátterében valójában gazdasági érdekek állnak, és az új világrend kialakításáról szól” – fejtette ki.

 

Nyitókép: ATV Szigorlat

 

Összesen 98 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nasi12
2023. szeptember 30. 22:16
Igen, de ez nem kívánság müsor. Belépésünk sem volt az. Kellettünk a Délszláv háborúhoz. Kilépett már valaki valaha? De Gaulle a katonaiból megpróbálta. Ideiglenesen sikerült neki.
balbako_
2023. szeptember 27. 11:30
Olyan kurva okosakat tud mondani! Van fogalma, hogy a libsik által totálisan lefegyverzett hadsereg újrafelfegyverzése semleges szintre mibe kerül? Hogy a hadsereg élőerejét újratermelni kiképezni mennyi idő? Végső cél lehet, de az évtizedekbe telik.
KBA98
2023. szeptember 20. 17:31
Dúró Dóra 4 gyerek édesanyja! Van elég dolga foglalkozzon velük! A világpolitikába nem neki való!
Uztu
2023. szeptember 20. 16:57
Kötelező milícia, szabad fegyverviselés Ezzel párhuzamosan a bűnözők tényleges megbűntetése Alacsonyabb adók, kevesebb belepofázás, jobb munkahelyek mint biorobotok Akkor az emberek meg akarnák védeni amilyük, lenne hogy és mivel. Fegyelem, tisztelet, megbecsülés, hazaszeretet És akkor nem 50 ezres honvédségünk lenne hanem 1 millió aki bármikor kész széteúgni más picsáját. Persze ezt az elmúlt 30 évben már ki kellett volna alakítani.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!