Reagált a Belügyminisztérium, eltörlik-e a zéró toleranciát

2023. augusztus 12. 20:56

Korábban kiderült, a KRESZ felülvizsgálatával a sofőröket érintő alkoholfogyasztási szabályokat is megvizsgálja a közlekedési tárca.

2023. augusztus 12. 20:56
null

A Belügyminisztérium válaszolt az LMP írásbeli kérdéseire az alkoholfogyasztással kapcsolatos zéró tolerancia kapcsán – derült ki az RTL Híradó riportjából. A tárca megerősítette, hogy fenntartanák az alkoholfogyasztással kapcsolatos zéró toleranciát.

Ezt is ajánljuk a témában

A zéró tolerancia szabályozása szerint, ha egy ittas autóvezető esetében a véralkoholszint nem éri el a 0,50 gramm/liter koncentrációt, illetve 0,25 milligramm/liter légalkohol-koncentrációt, akkor szabálysértésről beszélünk, ha meghaladja, az bűncselekmény.

Egy átlagos – nagyjából 80 kilós – férfi esetében két pohár, 5–6 százalék alkoholtartalmú sör idéz elő 0,5 ezrelékes véralkoholszintet közvetlenül az elfogyasztást követően, ami – testsúlytól függően – 3-6 óra múlva ürül ki a szervezetből, derül ki a riportból.

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

 

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csigorin
2024. március 22. 15:50
nem szabad eltorolni. aki nem birja ki hogy ne igyon mikor vezetnie kell annak psziches problemai is vannak
bodrigyuri
2023. augusztus 13. 15:31
Ha néha adni kell valamit a proliknak, akkor most ezt adják.
Ninini
2023. augusztus 13. 09:41
Ne is töröljék. Amelyik azt nem érti, hogy semmit, az azt még úgy se értené, hogy egyet.
irmag2
2023. augusztus 13. 09:15
Általánosan is, de a közlekedésben hatványozottan megjelent elsöprő számúközellenség mellett a bűnözés támogatása lenne a változtatás.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!