Ilyen autókkal közlekednek a Liverpool focistái

2023. augusztus 10. 12:47

Szoboszlai Dominik is hamarosan új autóba pattanhat.

2023. augusztus 10. 12:47

A Világgazdaság készített gyűjtést arról, hogy milyen autók sorokaoznak a Liverpool játékosainak garázsában. 

A lap ismertette, hogy a mintegy 800 millió euróra becsült angol játékoskeretben egy átlagos futballista több mint hatmillió fontot keres évente, 

amiből futja luxuskocsikra. 

Hozzátették, a Premier League-klub fizetési listájának éllovasai, az egyiptomi Mohamed Szalah és a holland Virgil van Dijk, akik a vg.hu szerint jelentős gépparkkal bírnak.

Szalahnak, aki 18,2 millió fontot (8,2 milliárd forintot) keres, a garázsában többek között egy

  • Lamborghini Aventador (271 ezer font, 123 millió forint), 
  • egy Mercedes-Benz SLS AMG Roadster (176 ezer font, 80 millió forint) és
  • egy Bentley Continental GT (160 ezer font, 73 millió forint) áll.

de hozzátették, ha a focista kedve úgy tartja, a Range Rover Sport SVR-jét, a Mercedes AMG GLE Coupéjét, az Audi Q7-ét, sőt a régi Toyota Camryjét is vezetheti. 

A holland származású, 32 éves középházvéd Virgil van Dijk – aki 11,44 millió fontos éves fizetéssel büszkélkedhet – pedig egy

  • Mercedes-Benz G63 AMG,
  • BMW 5 Series,
  • Range Rover Sport,
  • Audi Q7,
  • Ferrari 488 Spider,
  • Land Rover Defender

tulajdonosa.

Még titok milyen autót vesz magának Szoboszlai

A lap ezek mellett ismertette, hogy a Liverpool-hoz frissen igazolt Szoboszlai Domonik egykori csapatánál, az osztrák Red Bull Salzburgnál egy A5-ös Audit használhatott, majd azután, hogy 2021 januárjában Németországba, az RB Leipzigbe igazolt, vett magának egy Mercedes AMG G63-ast, melybem egy 4 literes V8-as motor dübörög, 577 lóerős teljesítményű, és 9 sebességes automata váltóval rendelkezik. A járgány alapára jelenleg 80 millió forint körül van.

A válogatott magyar focista azonban az The Athleticnek nemrégiben azt nyilatkozta, hogy hamarosan új autója lesz, mivel „rászolgált erre azzal, hogy 70 millió euró (27,11 milliárd forint) ellenében, a magyar átigazolási csúcsot ismét megdöntve, az angol Liverpoolba szerződött a nyáron a lipcseiektől”. Persze, édesapja beleegyezése nélkül ez sem valósulhat meg, így egyelőre azt is titokban tartja, hogy milyen járművet nézett ki magának – írta a vg.hu.

Nyitókép: MTI/AP/DPA/Jan Woitas

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gegrolla
2023. augusztus 14. 01:17
Erre mondják, hogy van annak, aki el nem issza...nem evilági összegek ezek az éves keresetek, vagyis találatok.Annyi gempát kap némelyik foDballista (most nem csak a Pudlisok, hanem bárhol máshol is), mint egy közepes városnyi ember.
Janika50
2023. augusztus 10. 21:31
Mint a gladiátorok az ókorban. De ők, az élsportolók megérdemlik. Az állandó edzés, a meccsek, versenyek embert próbáló lehet.
Silcon
2023. augusztus 10. 19:41
Milyet vesz? Jobbkormányosat.
Falióra tábornok
2023. augusztus 10. 18:35
edzésre járni jó lesz egy új toyota prius, reprezentatív megjelenésekhez, örömautózáshoz meg egy jaguar f-type.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!