Huffington Post: Trump a fasizmust akarja megvalósítani, amihez Orbántól vehet ötleteket

2023. augusztus 13. 08:19

Kim Dzsongunhoz hasonlítja az amerikai lap a magyar kormányfőt, ami után gyakorlatilag már nincs mit mondani.

2023. augusztus 13. 08:19
null

A Huffington Post újságírója, Bruce Maiman arról ír, nem véletlen, hogy annak idején Donald Trump halálra dicsérte Orbán Viktort, amikor négy éve találkoztak a Fehér Házban. Maiman szerint a demokratikusan megválasztott magyar miniszterelnök példát mutatott az autokratáknak, miként kell megszelídíteni a sajtót, illetve engedelmességre kényszeríteni az igazságszolgáltatást.

A szerző úgy véli, 

Trump a jól kifejlett fasizmust akarja meghonosítani, ha jövőre megnyeri az elnökválasztást. 

Ez azt jelentené, hogy ellenőrzése alá vonná a végrehajtó hatalmat, így az nem tudna ellenállni neki. Sem a külügy, sem az igazságügy, sem a titkosszolgálat, sem a médiahatóság, de még a Pentagon sem – rémüldözik a szerző.

„Ez még nem minden. Bárkit kirúghatna, akiről úgy gondolja, hogy az útjában áll, fellebbezni sem lehetne Elnöksége végén ezt a munkatársai már kidolgozták, ő pedig jóváhagyta, csak jött Biden és eltörölte. Összesen 50 ezer tisztség lenne veszélyben. Ha a politikus visszatér, a bosszú vezérelné. Trump még csak nem is próbálja leplezni” – írja.

Szerinte 

a terv származhatna Putyintól, Orbántól, Hszitől vagy Kim Dzsonguntól is. 

Ám a szerző szerint nem is a korábbi elnök a kulcsfigura ebben a történetben, ő „csupán hasznos idióta, aki vagy túl ostoba, vagy túl lusta, vagy mind a kettő, de nem érti, miként kell működnie egy kormányzatnak. Csak eszköz azonban olyanok kezében, akik teljesen át kívánják alakítani a végrehajtó hatalmat.”

Nyitókép: Donald Trump és Orbán Viktor találkozója 2019-ben a Fehér Házban/Facebook

 

 

Összesen 139 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
templar62
2023. augusztus 14. 16:55
Gott mit uns .
templar62
2023. augusztus 14. 16:49
Vrag narod = népellensége . Aki a kommunizmust kritizálta , az rosszat akart a népnek . A libernyák birodalom diktatúrát épít .
templar62
2023. augusztus 14. 16:46
Birodalmi droidok lapja . Orgánum of the Imperial Droids .
Jospehe998
2023. augusztus 13. 17:50
Nemhogy Orbán azt mondana: Minden nap meztelen férfiakkal álmodom. Melltartót hordok és ki is festem magam. Szerintem azonnal barát lehetne Amerikával. Holnap már üdvözölnék is a családban. USA, Nagy Britannia… BFF FOREVER
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!