A buszsáv megszüntetése rossz döntés volt az Üllői úton

2023. augusztus 23. 14:43

A képen látható 100E majdnem 50 perc alatt ért be a korábbi 30-35 perces menetidők helyett.

2023. augusztus 23. 14:43
Vitézy Dávid
Vitézy Dávid
Facebook

„Itt egy ma reggeli kép, néhány perccel ezelőtti. A képen látható 100E (rendszám: AA MH 638) majdnem 50 perc alatt ért be a korábbi 30-35 perces menetidők helyett. 

A busz 9:36-kor már a Corvin-negyednél volt és 9:49-re ért a Kálvin téri csomópont elé. A busz 31 perc alatt bejutott a reptérről Corvin-negyedig (tehát nem a gyorsforgalmin volt dugó vagy másutt, ahol nincs kerékpársáv) és 13 perc alatt tette meg a rövid távot a dugóban a nagykörút és a kiskörút között - ahol korábban a buszsávon 1-2 perc alatt haladt végig.

A tegnapi posztom kapcsán számos észrevétel jött, igyekeztem a kommentekben mindenre reagálni. Nyilván lehet érvelni, hogy ott a metró, de a 100E a semmiből óriási utasforgalmat épített fel, sok milliárd forint bevételt termel a BKK-nak és nem más járatoktól, hanem a taxiktól szerzett utasokat. 50 db taxi helyett jár egy darab csuklós busz - ez pontosan az a módváltás, ami a város stratégiai céljaiban szerepel. És ezt a buszsáv tette lehetővé. 

Egy hibára is felhívták a figyelmem, ezt most pontosítanám: a 100E a legsűrűbb időszakokban már nem is 7-8 percenként jár, ahogy írtam, a nagy utasforgalom miatt számos időszakban 6 perces követésre sűrítette a BKK. Ez azt jelenti, hogy ilyenkor a 100E sűrűbben jár, mint a szomszédos Baross utcában a 9-es busz vagy nagyobb kapacitást visz, mint a buszsávok akár a Podmaniczky utcában, a Jagelló úton vagy épp a Keleti Károly utcában.

Ahogy írtam is: vannak lehetséges megoldások arra, hogy a kerékpáros közlekedés biztonságos lehetősége megmaradjon, de a buszsáv megszüntetése rossz döntés volt az Üllői úton.”

***

Kapcsolódó vélemény

undefined

Vitézy Dávid

Facebook

Idézőjel

Most pedig itt ez történt. Nem szégyen korrigálni.

Nyitókép: Vitézy Dávid Facebook-oldala

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zavulon
2023. augusztus 24. 09:05
A BUSZSÁV feladata, hogy Karácsony Gergely főpolgármester békésen szundikálhasson a szolgálati BMW hátsó ülésén a Hegyalja úton amíg beér a munkahelyére rendes időben fél tizenegyre.
alexandrosz-2
2023. augusztus 24. 08:50
Ez a fikabányász zsidó takony pont ugyan annak a dologtalan buta autósellenes bandának a tahja, mint a kamugeci. A városházi kegyenceik is ugyan azok, a degeszdemszkij óta, ezért pusztul judapest konstans módon.
I_Isti
2023. augusztus 24. 07:33
Ez is olyan, hogy ki gondolta volna?
balbako_
2023. augusztus 23. 19:56
A rossz döntéseiből köteteket lehetne írni jó döntés meg egy sem! Szar ügy...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!